Som en anden Pippi Langstrømpe er historien om Lille Virgil fyldt med sjove og frække beskrivelser af Virgil, der drikker sodavand til morgenmad, og som skal hjælpe købmanden med at finde en kæreste til den ene-og-alene stork.

Men hvad betyder det egentlig at være mutters alene, at finde en mage eller at sidde efter? Hvad er kasjotten og hvordan er man tummelumsk? Sproget i bogen er fyldt med finurlige ord, som kan være sjove at tale med børn om og udvide deres ordforråd.

Projektet med at finde en mage til den ene-og-alene stork er ikke uden problemer, og da storkehandleren måske ikke handler med storke alligevel, må Virgil og drengene finde på noget andet. Man kan i bogen følge drengene og de følelser, de hver især går igennem. Det er oplagt at tale med børnene om det at være bange/nervøs eller at turde noget. Bogen omhandler desuden også begrebet venner, og hvornår man vil være med eller ikke være med.

Illustrationerne understøtter historien rigtig godt og fanger på humoristisk vis Virgils eventyr med hans kammerater samt inviterer læseren til at gå på opdagelse i detaljerne, der gemmer sig på hver side.

Skønlitteratur
Gyldendal
Ole Lund Kirkegaard
Rasmus Bregnhøi
32
Anne Kjærgaard
8. december 2017

Seneste anmeldelser

-->