Man kender det godt: Debatten om nutidens børn, der bliver paralyseret af iPads, der hæmmer deres sociale relationer og sløver deres hjerne. Det kan måske være vanskeligt at lokke med at få dem til at bygge huler i haven, men hvorfor så ikke tage udgangspunkt i deres interesse i computere, spil og programmer? Det er tanken i børne-fagbogen Sådan koder du. Her kan børn nemlig lære at kode og trin for trin bliver der bygget på, så læseren får viden om programmering og kan afprøve det i praksis.

Det er bygget pædagogisk op, så man starter med simple manøvrer og det lykkedes at give indtrykket af, at det faktisk både er nemt og sjovt at lære at kode. Og det er netop bogens grundtanke; at det skal være en leg at kode.

Med bogen følger en vejledning til forældre, pædagoger og lærere, så de kan hjælpe børnene med kodningen. Så kombinationen er et godt sted at starte, hvis man har interesse for og mod på at lære at programmere.

Eneste ulempe ved bogen er den grafiske opsætning, der i sin iver efter at være overskuelig og imødekommende faktisk resulterer i det modsatte. Eksempelvis kunne man godt have undværet talebobler fra diverse robotfigurer på siderne, det forstyrrer i en i forvejen informationstung bog.

Målgruppen er de yngste skolebørn og så er det ellers bare med at komme i gang med kodningen!

Faglitteratur
Gyldendal
Max Wainewright
32
Christoffer Boserup Skov
23. juni 2017

Seneste anmeldelser

-->