Stafetten er en kuffert, der indeholder ti nyere børnebøger samt inspirerende materiale om sprogstimulering og højtlæsningskultur.

Ideen til Stafetten opstod som en del af et eksamensprojekt, og de tre pædagogstuderende (nu pædagoger) Cecilie M. Willumsen, Anne Sofie B. Frandsen og Krunica Tutic, Randers ønsker med Stafetten at inspirere pædagoger i deres valg af højtlæsningsbøger i institutionen samt at gøre de nyere og mere eksperimenterende børnebøger lettilgængelige.

Indtil videre er det pædagogerne i Randers, der har haft glæde af Stafetten, der i form af to kufferter har cirkuleret rundt mellem institutionerne i kommunen. Bibliotekar Inge Müller fra Randers Bibliotek fortæller til JAGOO, at der har været stor interesse for kufferterne, som i skrivende stund står på biblioteket og er ved at blive ladet med nye spændende bøger. ”Erfaringerne fra 2006 viser, at flere pædagoger har efterlyst bøger til de yngste børn, så i 2007 kommer kufferten til at indeholde et mere blandet repertoire rent aldersmæssigt,” fortæller Inge Müller om sine planer med Stafetten for 2007. Hun overvejer at lade sig inspirere af den liste over nyere børnelitteratur, som lektor Anne Petersen fra Jydsk Pædagog-Seminarium i Randers, i en artikel i Børn & Unge har foreslået som 20 nyklassikere.
Inge Müller udtrykker desuden sin bekymring for, at pædagogerne med de seneste sparerunder vil dukke endnu mindre op på bibliotekerne og understreger, at Stafetten i den forbindelse er en rigtig god mulighed for alligevel at kunne holde sig ajour med den nyere børnelitteratur.

Kufferterne indeholder desuden en notesbog, hvor pædagoger kan fortælle om deres oplevelser med børnene og bøgerne og rummer på den måde mulighed for at udveksle erfaringer og ideer institutionerne imellem.

Projektet med Stafetten kan umiddelbart overtages af andre kommuner.
Kontaktpersoner, hvis du er interesseret i at høre mere om projektet:

Inge Müller im@randersbib.dk
Anne Sofie B. Frandsen annesofiebf@yahoo.dk
Cecilie M. Willumsen banjo242000@yahoo.dk

Stafetten var nomineret til Årets Læseinitiativpris 2006

Se mere om Stafetten og se bl.a. noget af det materiale der er med i kufferten

 

I 2006 indeholdt Stafetten følgende bøger:

En skræddersyet far af Davide Cali

Manual for børneejere af Babette Cole

Elektriske Heidi af Elisabeth Gjerluff Nielsen

Lille frøken Buks og de små sejre af Dorte Karrebæk

Pedes uhyrer af Morten Ramsland

Den dag Gustavs tæer voksede ind i himlen af Glenn Ringtved

Suffløsen og den lille Folmer af Cato Thau-Jensen

Hr. Skaldemus & Frøken Hår af Thorstein Thomsen

Mor Muh klatrer i træer af Jujja Wieslander

Så blev farfar et spøgelse af Kim Fupz Aakeson

-->