365 retter til børnefamilien

365 retter til børnefamilien er en bog med rigtig mange opskrifter, som bruges i daginstitutionerne, selvom titlen henvender sig til familier.
Som en pædagogisk aktivitet kan man tage bogen frem og samle en gruppe børn og lave mad, hvor børnene bruger sig selv men i selskab med hinanden fremstiller et godt måltid.
Opskrifterne er meget overskuelige og strækker sig bredt lige fra at lave drinks, sandwicher, små haps madder, supper, brød, kager, salater til lidt mere avanceret mad. Bogen kan bruges i vuggestuer, børnehaver, skolefritidsordninger og klubber. Derfor kan børn fra forskellige aldre være med til at lave retterne både som hverdagsaktiviteter og ugeprojekter.
Derudover er opskrifter et alle tiders redskab for institutionernes køkkener, som laver mad til børnene. Her kan de bruge bogens opskrifter til at lave forskellige sunde retter for børnene, hvor de fleste retter har ingredienser, man selv kan finde i naturen eller købe til en overskuelig pris.
Børn fra treårsalderen kan være med til at lave disse retter, for eksempel til eftermiddagsbord, bålmad, morgenmad, sandwicher til ture ud af huset, fastelavnsboller mm. Med små penge og få ingredienser kan der laves mad til mange børn i løbet af kort tid.
Bogen med sine flotte billeder af appetitvækkende retter kan inspirere og motivere børnene til at være med i en lærerig aktivitet. Herunder kan pædagoger få børnene til at have indflydelse på aktiviteter og også lære børnene om sund kost, som mange daginstitutioner kører med. På mange billeder er det børnene, der står og laver mad. Dette skaber bevidst motivation hos børnene, når de kan se et jævnaldrende barn, som er dybt engageret i aktiviteten og har et glad ansigt. Med denne bog kan børnene få god mad, en god oplevelse i institutionerne, godt samvær med de voksne og andre børn, og påvirke deres forældres madvaner.
Bogen med sine mangeartede opskrifter kan få de mest kræsne børn til at spise, idet bogen er tænkt kun for børn med de drinks, retter og kager, som børn mest foretrækker at spise, men bare i sundere og nemme variationer.
Faglitteratur
Carlsen
Sabine Lemire
384
Pouran Asadi Rastehkenari
10. februar 2014