En overlevelsesguide for børn med ADHD

En af de gode ting ved bogen er, at symptomerne på ADHD først bliver beskrevet og lige under beskrivelserne kommer børnenes egne udsagn fra deres virkelighed, deres følelser og omverdenens holdninger til dem som menneske. Dernæst kommer forfatteren med løsninger på problemerne via brug af bestemte metoder. På hver side bliver de vigtigste budskaber og fakta fremhævet i en boks med grøn farve, som en huskeliste. Bogen indeholder et par gennemskuelige test med ADHD kendetegn, børnene kan udfylde dem sammen med deres forældre for at se, om de har denne forstyrrelse.
Disse test har kun en vejledende funktion og er ikke en diagnosticering af børn med ADHD kendetegn, da dette skal ske af læger. I hver kapitel er der quizzer for børnene, som styrker deres indlæringsevner. Forfatteren prøver med sin naturlige beskrivelse af ADHD at fjerne angsten og fordommen både hos de ramte men sandelig også hos læserne ved at definere ADHD forstyrrelsen som en anderledes hjernearbejdsfunktion.
Her fortæller han, at ADHD ikke er bakterier inde i kroppen, tegn på lav intelligens, skørhed eller at barnet er sygt. Dernæst peger forfatteren på nogle særlige evner, der kan være gode styrker for disse børn i forhold til udviklingsmuligheder, som kræver mere stimulation. Der bliver henvist til nogle metoder, som kaldes KIKS metoden. KIKS metoden er et godt og let redskab, som barnet med lidt hjælp kan bruge til at få styr på sin hverdag og ikke mindst på sine følelser, tanker og adfærd.
Bogen retter sig mod skolebørn og opfordrer dem til at anvende nogle teknikker, som reducerer deres vanskeligheder. De store elever kan muligvis bruge bogens metoder som selvhjælp uden en voksen, men de små skal have deres forældres hjælp. Jeg synes ikke, bogens guide alene kan hjælpe børnene med deres vanskeligheder, hvis de ikke får professionel hjælp i forvejen og er kendt med nogle af teknikkerne. Målet med denne bog er både at styrke selvværd og selvtillid hos børn med ADHD, og at stimulere deres understimulerede evner, som kan give dem mere succesfulde oplevelser.
En overlevelsesguide for børn med ADHD tager højde for hele barnet, dvs. vanskelighederne, følelserne, tankerne, hjemmet, skolen, kosten, medicin og dens bivirkninger og relationerne. Ud fra de ovennævnte elementer kommer forfatteren med pædagogiske redskaber, lette metoder og opgaveløsninger, som er overskuelige for børn at anvende. Bogen slutter med et fremskridtskema, som kan bruges til at fastholde fokus på fremskridtet i udviklingen hos børn med ADHD.