En som Hedvig
Otto er en eftertænksom dreng, der betragter livets modsætningsforhold i det store og små. Han funderer over, hvor meget 7000 kilometer er i skridt, for så langt er der til Kina og USA. Og han gør sig mange tanker om den ældre dame, Hedvig, som bor til højre, og Otto bor til venstre.
I det hele taget er Otto en videbegærlig og nysgerrig dreng, der følger med i verden, der rører sig omkring ham. Til tider bliver det hele for voldsomt, og Otto gemmer sig under dynen og holder sig for ørerne, når de i fjernsynet taler om krig, CO2 og mennesker, der flygter. På én og samme gang skræmmer og efterlader det et så stort indtryk på Otto, at han vil redde verden. Åh Otto, siger mor og far. Det kan du ikke helt alene.
Selvom det at redde verden er en stor mundfuld for en lille dreng, så kan mindre måske også gøre det. Foran deres dør er der 8 par sko. Bagved døren larmer det. Hurtige skridt og støvsuger. Foran Hedvigs dør står der ingen sko. Der er heller ingen lyde.
Otto har hjertet på rette sted og rækker hånden ud til Hedvig, der tydeligvis er alene. Kimen er lagt til et venskab mellem Otto og den ældre dame Hedvig. Er verden ikke bare vidunderlig? siger Hedvig.
En som Hedvig er en kærkommen billedbog, der minder os om, at muligheden for at gøre en forskel altid er til stede. Vi kan starte i det små og vende blikket mod vores næste. Dén næste, der måske er en ensom nabo som Hedvig. Alle kan vi hver især bidrage på vores måde i forsøget på at redde verden. Ingen kan ændre alt, men alle kan ændre lidt.
Rasmus Bregnhøi har illustreret, og jeg mærker fortællingens skiftende stemningerne i Ottos store spørgende, nysgerrige, alvorlige og glade øjne. Hedvigs minder om fortidens ture over atlanten skildres og fornemmes let, når hun sidder i lejligheden og med et drømmende blik kigger ud ad vinduet.
En billedbog der lægger op til mange samtaler om stort og småt. Mest stort.