Julie Kochs tre bøger er et værdifuldt redskab i arbejdet med mad og børn. Ønsker du at arbejde med madlavning sammen med børn, så er disse bøger en god hjælp. Med en PBA i ernæring og sundhed har hun et solidt fagligt fundament at bygge sin viden på. Alle bøgerne har fokus på glutenfri opskrifter uden raffineret sukker og antiinflammatoriske ingredienser.

Julie Koch har skrevet tre fantastiske bøger, hvor man som forældre, lærer eller pædagog med interesse i sundere alternativer til madlavning eller madpakken kan få nogle gode opskrifter.

Sunde Snacks gode for dig, din krop og din mave

Denne bog indeholder 48 simple opskrifter, der kan fungere som inspiration til små, sunde alternativer til traditionelle snacks. For madkundskabslærere og pædagoger kan den bruges som et redskab til at præsentere børn for nye smage og råvarer, samtidig med at den understøtter samtaler om sundhed og trivsel. Skal man alligevel lave drømmekage eller et lækkert bananbrød, kan man med fordel vælge opskrifterne fra denne bog Bogen kan desuden bruges tematisk i madkundskab med fokus på sunde alternativer til klassiske snacks og på at udvide børns smagsunivers.

Sunde Snacks for børn og deres forældre

Her bliver børnene sat i centrum i alle 13 opskrifter, og der er fuld knald på kreativitet, idet man gennem bogen møder krusedullerne, der gerne vil have hjælp til forskellige opgaver. Opskrifterne er overskuelige, og børn kan være med til at tilberede fra start til slut. Det gør bogen oplagt til brug i skolekøkkenet, på fritidshjem eller i daginstitutionen, hvor voksne har brug for lette opskrifter, der kan skabe rammer for samarbejde, fællesskab og læring i køkkenet. Det kunne være man havde lyst til choko-loko muffins eller måske røde ildkugler. Universet i bogen er desuden meget oplagt til at lade børnene bruge deres sanser.

Sunde, nærende og smagfulde opskrifter gode for dig, din krop og din mave

Denne bog samler opskrifter til hele dagens måltider. Opskrifter, jeg gerne vil fremhæve i denne bog, er hendes fantastiske koldskål med hjemmelavet topping og jordbær-chiagrød med fløde. Bogen giver en naturlig indgang til at arbejde med kost og maddannelse i undervisningen. Den kan derfor bruges både som inspirationskilde til pædagogiske måltider og som fagligt afsæt i madkundskab.

Julie Kochs bøger har en klar relevans i madkundskab og andre områder, hvor der laves mad med eller til børn. De er lette at omsætte til praksis i fællesskaber med børn og skaber rammer for at arbejde både med smag, sundhed og sociale processer omkring måltider.

Styrken er, at opskrifterne hverken kræver særlige råvarer eller udstyr, samtidig med at de åbner for dialog om, hvad sundhed og madglæde kan være i børnehøjde. Bøgerne kan dermed indgå som en del af den pædagogiske værktøjskasse, hvor mad ikke blot handler om ernæring, men også om læring, relationer og trivsel.

Faglitteratur
A tiny Company
Julie Koch
Julie Koch
0
Henriette Korneliussen
15. oktober 2025

Seneste anmeldelser

Det store spørgsmål
Skønlitteratur
Everglades
Skønlitteratur
-->