BIRDE POULSEN OG HELENA LJUNGGREN

Illustrator og forfatter/musiker og sanger
Arbejder I med dialogisk læsning, sprogstimulering eller ønsker at styrke børns interesse for billedbøger? Så kommer Lille Krokodille gerne forbi.

Birde Poulsen og Helena Ljunggren tilbyder en underholdende dramatisering af tre billedbøger om Lille Krokodille med sjove rekvisitter, hånddukker, sang, musik og tegning, målrettet børn fra 2-6 år.

Billedbøgerne om Lille Krokodille handler om helt almindelige hverdagssituationer og genkendelige følelser, fortalt ved hjælp af dyr. Lille Krokodille er sød, men lidt egoistisk og vil have tingene på sin måde. Lille Isbjørn derimod er som regel ret medgørlig og fornuftig. Og Store Krokodille kan godt være lidt skrap og skælde ud.

Målet med forestillingen er at stimulere interessen for billedbøger ved hjælp af dramatisering, aktiv deltagelse, sange, bevægelser og tegning. Derudover kan forestillingen med held benyttes i forbindelse med pædagogiske temaer som venskaber, følelser, farver, forskellig etnicitet, samt diverse kreative projekter, i dagtilbuddet.

Birde Poulsen er uddannet illustrator fra Danmarks Designskole og har illustreret et utal af bøger, deriblandt knap 100 billedbøger. Hun har, som både forfatter og illustrator, udgivet 12 billedbøger i serien om Lille Krokodille. 

Helena Ljunggren er forfatter, musiker, komponist og sanger. Hun har skrevet sangene i Lille Krokodilles sangbog, som er en del af Lille Krokodille-serien. I forestillingen akkompagnerer Helena på ukulele.

Sammen har Birde Poulsen og Helena Ljunggren turneret rundt med Lille Krokodille-forestillingen siden 2022, og har haft mere end 50 forestillinger på biblioteker, kulturhuse og dagtilbud i hele Danmark.

Foredrag

Send forespørgsel

Lille Krokodille

Lille Krokodilles (og Lille Isbjørns) underholdning varer i alt 50 min. Første del består af to små forestillinger, baseret på billedbøgerne Lille Krokodille bløder, Lille Krokodille kan ikke sove og Lille Krokodilles Sangbog. Undervejs i forestillingen bliver børn og voksne inddraget i sange og fagter, akkompagneret på ukulele.

Til sidst får børnene mulighed for at farvelægge en krokodilletegning, hentet fra forestillingen. Børnene får dermed et fysisk produkt med hjem, som kan styrke den efterfølgende dialog i hjemmet eller i dagtilbuddet.

Det er en rigtig god ide at læse billedbøgerne forud for og/eller efter forestillingen, sammen med børnene.

Mange tak for jeres optræden. Vi var meget glade for at have jer. Pædagogerne var helt utroligt glade og taknemmelige. Det må vi prøve en anden gang."
Dorte Rugtved, Biblioteksleder, Munkebo Bibliotek
Tak for oplevelsen i mandags. Det var noget børnene talte meget om, og de voksne var også begejstret."
Jeanette Møller, leder, Børnehuset Skovfogedlodden
Tusind tak for det dejlige besøg, det var meget populært!"
Anna Johansen, Skolebibliotekar, Næstved
-->