CAMILLA WANDAHL
Børnebogsforfatter og foredragsholder
CAMILLA WANDAHL
Børnebogsforfatter og foredragsholderSend en uforpligtende forespørgsel
Mange børn tror, at forfattere er sådan nogle tørre typer, der sidder derhjemme og skriver hele dagen. Ja, de synes måske bøger er sygt kedelige. Virkeligheden er dog en helt anden - og det at møde en rigtig forfatter, som fortæller, laver sjov og svarer på alle deres spørgsmål kan heldigvis få børnene på mellemtrinnet i gang med både at læse og skrive.
Camilla Wandahl (f. 1986) er en erfaren forfatter og foredragsholder. Hun debuterede i 2009 med den anmelderroste ungdomsroman Hjerte i vente og har siden skrevet mere end 30 bøger for børn og unge.
Tween-bøgerne Veninder for altid, Havets Tåre, Alt om at være pige og Søstre på De Syv Have frilæses af rigtig mange børn, og ungdomsromanerne Hjerte i vente, Ask Konge Taber, Før og efter Selma og Venus Fluefanger er oplagte at inddrage i undervisningen i udskolingen.
Camilla skriver for børn og unge, fordi hun ikke kan lade være, og derfor synes hun også det er fantastisk at møde børnene ude på skoler og biblioteker. Hun har ti års erfaring som foredragsholder.
Camilla Wandahl tilbyder følgende foredrag
Foredrag
Skab læseglæde med sørøvere og vind-ulve (1.-3. kl.) NYHED
Børnene i indskolingen bliver med det samme fanget af fortællingen om den første Wandahl (der var sørøver!), som gik i land i Sønderjylland og gav Camilla inspiration til at skrive en sørøver-serie.
Der er fart over feltet og fare på færde, når Camilla fortæller levende og dialogisk om søslanger, griffen, kyklop-blæksprutter og vind-ulve med udgangspunkt i de to serier Søstre på De Syv Have og De sidste vind-ulve (lix 15). Og der er også tid til et par hyggelige anekdoter fra Camillas egen skoletid, når hun fortæller varmt om hverdagsserien Ebbe i SFO (lix 8).
Den poetiske billedbog Troldegrene (udgivet i samarbejde med A. M. Kjærgaard) kan også inddrages, hvis klassen har arbejdet med den i forvejen.
Bøgerne kan både bruges til højtlæsning (fra 6 år) og frilæsning (for de ældste/hurtigste læsere).
Til sidst er der tid til både spørgsmål, autografer og at vinde en bog.
Skab læseglæde med sørøvere og pinlige hunde (3.-6. kl.) MEST SOLGTE
Børnene på mellemtrinnet bliver med det samme fanget af fortællingen om den første Wandahl (der var sørøver!), som gik i land i Sønderjylland og gav Camilla inspiration til at skrive en sørøver-serie.
Og både drenge og piger blusser og griner, når det handler om pinlige løjer fra Alt om at være pige - fx når to hunde pludselig parer sig - i 14,5 minutter!
Til sidst er der tid til både spørgsmål, autografer og at vinde en bog.
Foredraget kan kombineres med et skriveværksted for en klasse i 2 lektioner.
Alt om at være pige (3.-6. kl.)
Velkommen indenfor på pigeværelset, hvor alt det pinlige, vigtige og sjove om veninder, kroppen, den første forelskelse og de søde kæledyr er i fokus.
Med udgangspunkt i karaktererne Ida, Ji, Jose, Ane, Tammy, Melika, Andrea og Rosa fra Alt om at være pige, Veninder for altid, Til min bedste veninde i verden og Hundeklubben fortæller Camilla varmt og levende om alt det, der er vigtigst, når man står på tærsklen til at blive teenager.
Om at blive svigtet af sin veninde, vente alt for længe på sin første menstruation og blive SÅ flov når ens hund parrer sig med søde Vitus hund i 14,5 minutter. Og selvfølgelig også om, hvorfor drenge kan være så irriterende, og veninder bare er det vigtigste i verden.
Et hyggeligt og sjovt foredrag med et strejf af alvor.
Der er selvfølgelig også plads til spørgsmål, autografer og at vinde en bog.
Foredraget kan kombineres med et skriveværksted for en klasse i 2 lektioner.
Bemærk dog, at Camilla ikke er sundhedsplejerske - foredraget handler om at finde identifikation i fiktive karakterer fra bøgernes verden og kan ikke erstatte almen seksualoplysning i folkeskolen
Forfatterbesøg med fokus på skriveprocessen (7.-10. kl.) FOR DE UNGE
Camilla Wandahl fortæller med udgangspunkt i sine ungdomsromaner om den lange vej til at leve af at skrive. Om skriveprocessen - afslag, redigering og omskrivning. Og om glæden ved endelig at stå med en færdig bog i hånden.
Der er masser af tid til elevernes egne spørgsmål, og de går fra foredraget med et billede af, at det at skrive er et håndværk, der kan læres - men at leve af at skrive (eller spille fodbold for den sags skyld) kræver øvelse, øvelse, øvelse.
Foredraget er dialogisk og i øjenhøjde. Camilla giver gerne skrivetips, taler om romanernes temaer og læser lidt op. Det kan fx være en sjov scene fra Forræderiske Hjerter, som hun har skrevet sammen med Sandra Schwartz eller en mere alvorlig scene om manipulation og venskab fra Før og efter Selma.
Camilla har skrevet 7 romaner for unge, der behandler temaerne identitet, venskab, forelskelse, familierelationer og køn. Hvis I har læst én af romanerne fælles i klassen, kan foredraget også tage udgangspunkt i den.
Foredraget kan desuden kombineres med et skriveværksted for en klasse i 2 lektioner.
Camilla fanger drenge såvel som piger, og tager udgangspunkt i både børnenes og bøgernes univers. Hun er en yderst levende fortæller og inddrager hele tiden børnene undervejs i oplægget, så det på intet tidspunkt bliver kedeligt.
Mange af børnene blev så inspirerede af hendes fortælling om at være forfatter, at de næsten ikke kunne vente med selv at komme i gang med at skrive. Og hendes bøger har været væk fra skolebibliotekets hylder lige siden"
Det var så inspirerende og sjovt at høre - fra første løgn til den serie hun er ved at få udgivet, samtidig med en ungdomsbog – og nå, ja så fik vi også lige lov til at høre et par linjer fra hendes sidste nye påhit. Der er altid en historie på vej, når den ene sendes af sted køres en ny i stilling.
Hun fangede både børn og voksne, fik de generte piger til at snakke med, og gav samtidig gode råd om at hænge i og ikke give op første gang. Min datter på 8 år røg lige hjem på værelset med en notesbog og skrev."
Hun talte til og med eleverne i øjenhøjde og især drengene stillede mange spørgsmål til både romaner og det at være forfatter.
Camilla tog fusen på dem med oplæsninger af nogle lidt overraskende passager fra sine bøger – noget de ikke havde forventet af en forfatter, der har en del mellemtrinspigerbøger på bagen.
Vi kan kun anbefale Camilla til foredrag for både yngre og ældre elever!"
Det er godt at høre om de forskellige bøger, du har skrevet, for så får man lyst til at læse nogle flere af dem.
Du er god til at bevæge dig, når du fortæller i stedet for at stå stille. Det giver god energi i foredraget.
Det var dejligt, at man havde mulighed for at stille mange spørgsmål, for så kan man få stillet sin nysgerrighed, og du svarede rimeligt ærligt. Det var også fedt, at man kunne få en præmie for et godt spørgsmål. Vi synes også, det var skønt, at du havde lyst til at se nærmere på Spøttrup.
Tak for foredraget og fortsæt endelig med dine gode skriverier"