CHARLOTTE HØJLUND

Foredragsholder om familielivet og børn, journalist og klummeskribent

Send en uforpligtende forespørgsel

Vi svarer inden for 24 timer
Charlotte Højlund er mor til syv børn i meget forskellige aldre og på baggrund heraf, dén aviser og radio-/tv-stationer ringer til, når de har brug for en mors synspunkt.

Udover at være mor til en større børneflok er hun også foredragsholder, journalist og selvstændig skribent, og har siden 2013 både været Ude og Hjemmes faste familieekspert og fast blogger på TV2. Her rådgiver hun om familielivets udfordringer i hverdagen og ikke mindst hvad man kan gøre ved dem.

I 2012 udgav Charlotte den anmelderroste bog "MOAR - Sådan får du hvilepuls i hverdagen".

 

Foredrag

Send forespørgsel

FAMILIEHVERDAG MED OVERSKUD

Forældrerollen er ikke bare den største og mest givende rolle, vi som voksne vil indtage i vores liv. Den er også på mange måder vores spejl udad til og den rolle vi ofte bedømmes ud fra. Livet som forældre byder på en masse ansvar, pligter og prioriteringer, men også et liv med kærlighed, kys og kram såvel som skrig og skrål.

TID er vores største mangelvare, når vi kæmper om titlen som 'super-mor/far' samtidig med, at både karrieren, et velfungerende familieliv, et blomstrende sexliv og personlig frihed med egne interesser banker på døren. Hvordan får alle vi, der ikke har et pengetræ i baghaven eller et døgn på 26 timer, det hele til at gå op - praktisk som økonomisk? Alt dette har Charlotte gennemprøvede svar på, når hun hudløst ærligt fortæller om sine egne op og nedture og herigennem giver alle tilhørere troen på, at det med at være succesfulde forældre - det kan vi faktisk godt.

Charlotte leverer et nærværende og indlevende foredrag, når hun inddrager sit eget liv som genstand for relationen og forholder sig til velkendte problematikker i familielivet. Hun kender til det pres, det lægger på parforholdet at gå fra to til tre, til diskussionen om, hvorvidt man skal have en nummer to eller prøve den svære tre'er. Charlotte er blevet skilt og står dagligt med de ufordringer, der følger med delebørn, kalendere, der skal gå op og diverse bonus'er, som også vil have plads. Samtidig har hun været udfordret i, både at finde plads til sig selv og parforholdet i en travl, arbejdspræget hverdag.

Charlotte er Danmarks nye, ukronede familieekspert og brænder for at rådgive familier om børneopdragelse, familieforøgelse og hvordan vi får tingene til at gå i en højere enhed - i en familiehverdag med overskud.

Send forespørgsel

MOAR - SÅDAN FÅR DU HVILEPULS I HVERDAGEN

Charlotte Højlund udgav i 2012 den anmelderroste bog MOAR!, som danner rammerne for dette personlige og inspirerende foredrag, hvor Charlotte tager os med på en rejse i vor tids liv som kvinde og mor. Med udgangspunkt i den måde, hvorpå medierne fremhæver kvinder som Helle Thorning-Scmidt og Kronprinsesse Mary som de ultimative forbilleder er Charlotte af den opfattelse, at vi hverken kan eller skal leve op til disse kvinder. Lige som vi heller ikke skal gå op i de statusopdateringer og billeder, mange af os bliver en del af gennem diverse sociale medier. Det er ikke virkeligheden, men derimod en selviscenesættelse, hvor kunsten er at dele livets successer og ikke de triste pizzabakker eller skrigende børn. 

Gennem dette foredrag supplerer Charlotte sine personlige oplevelser med konkrete, lavpraktiske værktøjer som vi kan bruge, når vi rammes af den gentagne dårlige samvittighed som mor. Vi skal finde tilbage til troen på os selv og at vi faktisk gør det godt nok. Derfor giver Charlotte gennem dette foredrag nogle helt konkrete spørgsmål vi kan stille os selv, når vi rammes af usikkerheden; 'Gør jeg det nu godt nok?' og ikke mindst metoder til at tage en time-out, når mødrelivet suger alt energien. 

Charlottes liv som mor til syv børn har klædt hende på til at levere et foredrag, der er helt nede på jorden og i fuldstændig øjenhøjde med tilhørerne. Charlotte definerer ikke sig selv som en Super-mor og er ikke særlig perfekt, men ønsker heller ikke at være det. Derfor emmer foredraget på ingen måde af løftede pegefingre, men derimod af indlevelse, nærvær og en række hudløst ærlige fortællinger fra Charlottes liv som mor, hvor Cirkus Børnefamilie skal gå op i en højere enhed. Netop dette har Charlotte mange konkrete 'easy-to-use'-tips til, hvor der både er plads til børn, voksne, åndehuller og parforhold. Men også tid og plads til uenighed, diskussion og spørgsmål. I dette livsbekræftende foredrag er der ingen tabuer, alt er tilladt og Charlotte svarer på alt!

-->