ELLEN HOLMBOE

Forfatter, forlægger, foredragsholder, underviser – og læseaktivist

Send en uforpligtende forespørgsel

Vi svarer inden for 24 timer
Få et ordentligt skud læseglæde og skrivelyst – ikke kun til børn, men også til forældre og formidlere.

Ellen Holmboes foredrag og workshops spænder lige så vidt som hendes forfatterskab: humor, gys, action, alvor. Nøgleordene er nærvær, dynamik og dialog formidlet med en smittende kærlighed til litteraturen. Hun møder publikum, hvor de er, og sætter sig selv på spil i en grad, så to ens foredrag aldrig er ens.

Holmboe har haft næsen i en bog, siden hun knækkede læsekoden. Hun har skrevet mere end 60 bøger, der er altid nye på vej, og så er hun læseaktivist.

Som medstifter af læsekampagnen GratisBørnebøger.dk har hun fx været med til at få hundredtusindvis af børn til at læse online.

Foredrag

Send forespørgsel

Detektiver, zombier og superhelte (indskolingen)

Nye læsere skal fanges, hvor de er. Med afsæt i serien om mesterdetektiven Filip M. Lund og hans evige undren fortæller Ellen Holmboe om, hvordan hun blev forfatter, hvordan forfattere arbejder, hvordan idéer opstår, og bøger bliver til. Hun kommer også omkring zombier, superhelte og fabeldyrlæger.

Mødet er præget af dialog og dynamik med masser af plads til spørgsmål også det allervigtigste: "Har du en hund?"

Der kan søges støtte til foredraget gennem puljen Levende Litteraturmøder for børn og unge (søges via hjemmesiden kunst.dk).

Send forespørgsel

Anderledeshed (mellemtrinnet)

Med afsæt i den Orla-nominerede Freakshow-serie mikser Ellen Holmboe vilde historier om fortidens cirkusfreaks og nutidens reality-stjerner med kølig matematik og viser, hvordan vores hjerne narrer os til at fokusere på det, der skiller sig ud.

Foredraget er en øjenåbner, der sætter gang i gode samtaler om normalitet og anderledeshed og giver lyst til at læse videre.

Der kan søges støtte til foredraget gennem puljen Levende Litteraturmøder for børn og unge (søges via hjemmesiden kunst.dk).

Send forespørgsel

Gysere (mellemtrinnet)

Tweens er vilde med gysere, og med god grund. Gys er ikke bare en genre. Gys er en litterær kvalitet. Og en måde at lære sig selv og sine grænser at kende.

Med afsæt i sine mange gyserbøger går Ellen Holmboe i dialog med eleverne om, hvorfor vi læser gysere, og hvordan man skriver en god gyser.

Der kan søges støtte til foredraget gennem puljen Levende Litteraturmøder for børn og unge (søges via hjemmesiden kunst.dk).

Send forespørgsel

Få læseglæden ind i hverdagen (forældre og formidlere)

Mød et menneske, der brænder for læselyst og lystlæsning som forfatter, forælder, forlægger og pamper.

Ellen Holmboe er ikke bare børnebogsforfatter. Hun har været med til at starte online læselystkampagnen GratisBørnebøger, der siden 2014 har fået over 900.000 hits og har været nomineret til en håndfuld læselystpriser.

Derudover sidder hun i dommerkomitéen for Fonden DBK og i Kunstfondens Projektstøtteudvalg for Litteratur, så hun har, kort sagt, fingeren på pulsen, når det kommer til læseglæde og læseglædeprojekter.

Send forespørgsel

WORKSHOP: Skab dine egne superhelte og superskurke (mellemtrinnet)

Med afsæt i Superskurkeskole-serien holder Ellen Holmboe en workshop, der taler lige ind i elevernes store interesse for superhelte og -skurke.

Der arbejdes med dualitet, med heltenes og skurkenes skabelseshistorier, med nøglescener og universer. Og så skal der ellers skrives løs, så eleverne har noget at arbejde videre med.

Helte/skurke-temaet åbner for spændende diskussioner om godhed og ondskab, om ondskab forklædt som godhed, om umoral og amoral. Det bliver både sjovt og lærerigt.

Der kan søges støtte til workshoppen gennem puljen Huskunstnerordningen (søges via hjemmesiden kunst.dk).

 

Ellen møder eleverne i 2. klasse, lige hvor de er. Deres store spørgelyst bliver sat i spil, og Ellen svarer selvfølgelig på alle spørgsmål. Hun kommer topforberedt og fortæller om meget personlige ting – og om egern."
Pernille Bernsen, skolebibliotekar, Nivå Skole
Hendes store forfatterskab gør, at hun altid har noget nyt at fortælle om. Vi glæder os allerede til Ellens næste besøg."
Pernille Bernsen, skolebibliotekar, Nivå Skole
Ellen Holmboe er en god formidler og spændende oplægsholder for børn.
Hun er velforberedt, og man mærker hendes store erfaring med forfatterforedrag."
Stefan Åge Hardonk Nielsen, skolebibliotekar, Vonsild Skole
Hun er god til at fange elevernes umiddelbare interesse og inddrage eleverne i hendes spændingsunivers.
Jeg giver Ellen Holmboe mine varmeste anbefalinger."
Stefan Åge Hardonk Nielsen, skolebibliotekar, Vonsild Skole
Når Ellen fortæller lærere og pædagoger om at være forfatter, rammer hun balancen mellem det realistiske og det magiske. Hun taler til vores indre barn og til den professionelle voksne, som betragter barnet udefra, og lader og gå hjem med en varme og magi, der giver energi til mere."
Nina Kledal, Læsekonsulent, Holstebro kommune
Ellen fortæller ikke kun om sig selv som forfatter, men også om det kæmpe arbejde, hun udfører som læseaktivist. Hun giver de professionelle gode råd og vejledning mht. at søge midler til forfatter- og kunstnerbesøg til skolerne."
Nina Kledal, Læsekonsulent, Holstebro kommune
-->