GABRIELA REHFELD

CEO Ungdomsmodtagelsen Danmark, jordmoder, psykoterapeut, klinisk sexolog og foredragsholder

Send en uforpligtende forespørgsel

Vi svarer inden for 24 timer
Gabriela Rehfeld arbejder med unges seksuelle og psykosociale sundhed. Gabriela underviser i og forelæser om seksualitetens aspekter i forhold til unges udvikling, anatomi og køn.

Gabriela er stifter af og administrerende direktør for Ungdomsmodtagelsen Danmark. Hun er daglig leder af Ungdomsmodtagelsen i Halsnæs og har desuden privat psykoterapeutisk praksis. Hun har en bred erfaring fra både undervisning på ungdomsuddannelser, foredrag for de unges forældre og fagpersoner, eller i organisationer der, enten pædagogisk eller sundhedsfagligt, beskæftiger sig med unges seksuelle og psykosociale udvikling. Gabrielas foredrag har altid en normkritisk tilgang og lægger op til refleksion over egne fordomme og forforståelse, hun bruger erfaringen fra sit arbejde med unge til at forbinde teoretiske studier om unges trivsel og udvikling til at finde muligheder i dagligdagens praksis. 

Bonusinfo: Gabriela Rehfeld var initiativtager at sætte fokus på jomfruhindens eksistens og/eller egentlige anatomi i forbindelse med at ordet kønskrans blev optaget i den danske ordbog. Hun kan ses i Det Kriminalpræventive Råds kampagne: Tune Ind. Gabriela er medforfatter til kapitlet om kvindelig omskæring i bogen; Global Sundhed i Dansk Perspektiv, og har fornylig oversat og bragt redskabet SEXIT til Danmark. SEXIT bruges til opsporing af bl.a. seksuelle overgreb og misbrug, udviklet af svenske forskere. Gabriela er også specialiseret i præventionsrådgivning

Foredrag

Send forespørgsel

For fagpersoner, der arbejder med unge:

Der er puttefester, der er skole-skiture med druk og overgreb, der er nomineringer i kategorier efter, hvad der giver kredit i sociale sammenhæng, og der er SoMe og billeddeling. Der er i det hele taget en voldsom social kontrol i forhold til, hvordan man navigerer som ung og trivslen har aldrig været dårligere blandt unge

Hvordan får vi klarhed over vores egne fordomme, og hvordan finder vi et sprog, som vi kan møde de unge med i samtalen om seksualitet? Hvordan undgår vi at reproducere og videreformidle myter og tabuer om seksualitet til vores unge? Hvordan nedbryder vi etablerede normer og arbejder hen imod værdig gensidighed uanset køn?

Send forespørgsel

Myter i sexologi - for unge:

Hvilke myter om krop og sex møder de unge, og hvordan lærer de at navigere hensigtsmæssigt mellem krav, forventninger, grænser og lyst? Hvilken betydning har f.eks. jomfruhindemyten for en almindelig dansk ung, og hvilken betydning har det andre steder; hvordan hænger dette sammen? Er porno skadeligt, og er sugar-dating det samme som at arbejde i prostitution?

Hvordan lærer vi at afkode hinanden, når vi kommer ud i nonverbale settings, som det ofte er, når man har sex. Hvorfor begår man overgreb? Hvornår er noget et overgreb? Hvad er samtykke egentligt, og hvordan opnår man det? Eller hvordan giver man samtykke?

 

-->