GRETHE LINDBJERG SØRENSEN

Teenagecoach, uddannelsesvejleder og foredragsholder

Send en uforpligtende forespørgsel

Vi svarer inden for 24 timer
Grethe Lindbjerg Sørensen bruger i sine foredrag sine mange års erfaring som efterskolelærer og ikke mindst sin faglige baggrund som kommunikationsterapeut og uddannelsesvejleder.

Grethe Lindbjerg Sørensen arbejder i dag som selvstændig teenagecoach og beskæftiger sig i den forbindelse med personlig coaching af teenagere og unge med selvværdsproblemer, præstationsangst og andre personlige eller sociale udfordringer. Grethe har således et stort praktisk kendskab til unges tanker, bekymringer og deres hverdagsliv. Uddannelsesvejledning i forbindelse med uddannelsesvalg for unge mennesker hører ligeledes med til Grethes arbejdsområder.

Grethe er uddannet kommunikationsterapeut, uddannelsesvejleder og lærer og er desuden forfatter til bogen Tal med din teenager - kvæl konflikterne og styrk selvværdet (2017).

Grethe Lindbjerg Sørensen holder kurser og foredrag på skoler for lærere, pædagoger og forældre om teenagere, relationer, samarbejde og kommunikation.

Foredrag

Send forespørgsel

BLIV KLOG PÅ TEENAGERE

Det kan både være helt fantastisk og temmelig forvirrende at være sammen med teenagere. Som voksen står man nogle gange helt uforstående overfor teenageres reaktioner, men tro mig, der er oftest en god forklaring.

Vil du gerne forstå teenagere lidt bedre? Teenagetiden er en turbulent periode præget af store følelsesudsving og indre udvikling. Teenageperioden kan være svær at håndtere for omgivelserne, men endnu sværere at gennemleve for teenagerne. Usikkerhed, humørsvingninger og manglende selvværdsfølelse er en del af hverdagen for de fleste teenagere.

Dette foredrag gør dig klogere på, hvad der er på spil i teenagernes hverdag. Du får et indblik og en større forståelse for teenageres tanker og reaktioner. Denne større forståelse gør det langt nemmere for dig at kommunikere med teenagere og skabe godt samvær uden (for mange) konflikter.

Kan tilrettelægges som:

  • Foredrag - 1½ time: Bliv klogere på teenagere.
  • Kursus - 4 timer: Bliv klogere på teenagere uddybes i praksis. Der tilføjes et oplæg og tilhørende øvelser under temaet "Kommunikation med teenagere", som stiller skarpt på, hvordan vores kommunikation kan påvirke teenageres selvværdsfølelse og enten optrappe eller nedtone mulige konflikter.

Målgruppe for foredrag og kursus er forældre, pædagoger, lærere og andre voksne, der har teenagere tæt på i hverdagen.

Send forespørgsel

RELATIONER, SAMARBEJDE OG GOD STEMNING I KLASSEN

Hvem er ansvarlig for den gode eller dårlige stemning i en klasse?
Hvordan kan vi (voksne) bidrage til at skabe gode relationer mellem lærer-elev og elev-elev?
Kan/skal alle elever lære at samarbejde?

Du kender det sikkert godt. Dårlig stemning i en klasse er på mange måder et problem. Dårlig stemning betyder dårligt arbejdsmiljø for både lærere og elever. Det betyder ringere indlæringsmuligheder, flere konflikter og dermed en hverdag med mangel på glæde.

Dette foredrag/kursus sætter fokus på, hvilke aspekter der påvirker stemningen i klassen, og hvilke muligheder læreren har for at skubbe stemningen i en positiv retning. Du bliver præsenteret for, hvilken betydning relationer har for den gode stemning i en klasse, samt hvordan gode relationer kan skabes og vedligeholdes. Der vil være eksempler på øvelser, som kan styrke relationerne og samarbejdet indbyrdes mellem eleverne i klassen.

Kan tilrettelægges som:

  • Foredrag/oplæg - 1½ time: Relationer, samarbejde og god stemning i klassen.
  • Kursus - 4 timer: Temaet uddybes med praktiske eksempler og øvelser. Der tilføjes et oplæg og tilhørende øvelser om kommunikationen og konfliktløsning. Ud fra kursisternes eksempler arbejder vi med at finde de mest optimale løsningsmuligheder på små og store udfordringer i hverdagen.

Målgruppe for foredrag og kursus er lærere, undervisere og pædagoger, som arbejder med børn og unge på mellemtrinnet og i udskolingsalderen.

-->