JESPER GRØNKJÆR

Tryllekunstner, forfatter, foredragsholder og samfundsdebattør

Send en uforpligtende forespørgsel

Vi svarer inden for 24 timer
Jesper Grønkjær er forfatter, foredragsholder og samfundsdebattør på TV2-Østjylland. Men han er også tryllekunstner og professionel eventyrer. Jesper har gjort det til sin mission, at drage ud til klodens fjerneste afkroge, for at vise at smilet er det sprog vi alle taler.

Jesper Grønkjær har en særlig evne til at få folk til at åbne sig op. Han mødes med mordere, narkomaner, præster, politikere, kræftpatienter og mange andre. Han balancerer skarpt mellem humor og seriøsitet i sit møde med fremmede mennesker. Det bliver hver gang til hjertevarme samtaler, som Jesper efterfølgende videregiver i sine bøger og foredrag. I 25 år har han rejst verden rundt og samlet personlige beretninger og er nu optaget i Eventyrernes Klub, blandt nogle af de mest legendariske globetrottere. Han bliver kaldt Smilets Ambassadør og når du har hørt hans foredrag, så vil du forstå hvorfor.

 

Foredrag

Send forespørgsel

SMILETS AMBASSADØR

Et foredrag om at finde smilet i livet. Det er pakket ind som et rejseforedrag, men når det folder sig ud, er det mere om at rejse ind i sig selv. Derind hvor man må tage livtag med sine fordomme om andre mennesker, og hvor man må tage ansvar for sit eget liv.

Jesper Grønkjær er Danmarks internationale tryllekunstner. Han drager på ekspeditioner til klodens fjerneste afkroge, for at optræde hos befolkningsgrupper uendelig fjernt fra det liv vi kender i Danmark. Han rejser på tømmerflåde ned af Amazonfloden, opsøger kannibaler i indonesisk jungle, rider på kamel ud for at trylle hos beduiner osv. osv. Jespers mission er at vise, at smilet er det sprog vi alle taler. Selv i verdens strengeste diktaturstat; Nordkorea, hvor han netop har rejst.

I sit foredrag mixer han fotos og tv-klip fra sine rejser rundt i verden. Også fra hans mest farefulde rejse, hvor han var i Honduras, der med 20 mord om dagen er verdens farligste land. Der var han i selskab med narkokartellet, bandeledere, politikere, gadepræster m.fl. Blandt andet holdt han hemmelige møder med en massemorder med 400 drab på samvittigheden. Morderen fortalte om sit liv og gav dermed en snert af forståelse for hvordan et ondt menneske skabes - men også om, hvordan vedkommende fik ændret sin retning i livet, og nu bidrager positivt til samfundet. Dermed rykker Jesper ved tilhørernes fordomme om andre mennesker. Rejsen er aktuel i Jesper Grønkjærs anmelderroste bog "Smil på Dødens Avenue, samt tv-dokumentarfilmen af samme navn.

Bogen og foredraget har været massivt omtalt i skandinaviske medier, hvor anmeldelsen blandt andet har været: 

"5 stjerner (*****): Jesper er en født fortæller, og dette fortæller-gen går som en livsgivende nerve igennem hele bogen, der består af en række herlige historier og et væld af spændende billeder - Jyske Medie".

Foredraget en både barsk, smuk og kærlig fortælling om at finde smil og håb i livet. Det er et mix af flotte smukke fotos, unikke tv-klip, vanvittige historier. Stemningen går fra at publikum skriger af grin over de sjove beretninger, til de er musestille og eftertænksomme. Og så er der masser af stof til, hvordan vi danskere også selv kan få mere smil i hverdagen! Og selvfølgelig viser Jesper eksempler på de tricks han har fascineret folk med hele verden rundt.

-->