JOSEFINE OTTESEN

Forfatter

Send en uforpligtende forespørgsel

Vi svarer inden for 24 timer
Forfatter Josefine Ottesen har gennem de sidste 40 år sat sit præg på den danske børne- og ungelitteratur med over 100 værker, der både omfatter billedbøger, højtlæsningsbøger, letlæste serier og store romanværker, der også har mange voksne læsere.

Hun har mange års erfaring med at holde foredrag for alle aldre og tager gerne ud og fortæller på skoler og biblioteker om sit forfatterskab.

Ønsker du et foredrag for et bestemt klassetrin eller et foredrag om en særlig del af hendes forfatterskab, er du velkommen til at henvende dig.

Se evt. mere på Josefine Ottesens hjemmeside.

Foredrag

Send forespørgsel

Fantasy - Det indre landskabs realisme (for voksne)

Josefine Ottesen har gennem de sidste 40 år udforsket og afprøvet grænserne for, hvad fantasygenren kan rumme. Med udgangspunkt i klassiske fortællestrukturer har hun skabt storslåede episke værker, der både kan læses som spændende og medrivende fortællinger, men som også kan forstås som "landkort" til Det Indre Landskabs veje og vildveje. 
Lige fra Eventyret om Fjeren og Rosen, der afsøger den kreative proces som en balance mellem det undersøgende og det ordnende princip, over Historien om Mira, som handler om facisme og identitet, til hendes seneste værk Drømmemesteren, der har fokus på bæredygtighed, både som individ og som civilisation, har hun brugt fantasygenren som "motor" til at skabe universer og konflikter, der spejler aktuelle spørgsmål og begreber i vores egen tid.

Også Krigeren, om indre og ydre styring, og Det Døde Land, der diskuterer forholdet mellem forskning og etik, indgår i forfatterens bagkatalog, der i flere omgange har sat dagsordenen for dansk fantasy.

I foredraget vil Josefine Ottesen fortælle om sine valg og sine arbejdsprocesser, især med fokus på sit seneste værk, Drømmemesteren

Send forespørgsel

Pep-talk om bøgers betydning (for voksne)

Læsehelte - gør dine elever til læseaktivister!

Forfatter Josefine Ottesen fortæller med udgangspunkt i sin kronik i Politiken d.31.5 2023 om læseaktivisme, hemmelige håndtegn og eventet #læsdigfri. 

I en skærmtid, hvor det kan være svært at finde hjem til sig selv, har både børn og voksne mere brug for den fysiske bog end nogensinde før. 

-->