KASPER KØBKE

Billedkunstner, foredragsholder og workshop facilitator
Kasper Købke er prisbelønnet billedkunstner og en yderst erfaren foredragsholder med mere end 500 foredrag og oplæg bag sig for både børn og voksne. Han er en super levende og nærværende fortæller – og en gudsbenådet formidler – ikke ifølge ham selv – men ifølge dem, der har oplevet ham.

Kaspers foredrag tager udgangspunkt i hans historiske kunstværker & udsmykninger, kunstneriske projekter i både ind- og udland og hans kunstneriske familiebaggrund, der strækker sig helt tilbage til guldalderen. Men de bygger også på hans professionelle erfaring gennem de sidste 16 år.

Kasper har gennem årene modtaget H.C. Andersen Prisen i 2017, Klods Hans Prisen i 2016 og er kåret til årets Kunsttalent i Danmark allerede i 2010.

Kasper tager dig med helt ind i sine ekstremt intense og langvarige tegneprocesser, når han med sin tegneblyant skaber sine meget store, hyperrealistiske og ultradetaljerede historiske værker. Ingen blyantstreger er tilfældige, og bag hver af dem gemmer der sig altid en ny reference med en sjov, livsbekræftende eller endda farlig fortælling.

Mere end 10.000 børn, unge og voksne har Kasper undervist i diverse tegne- og visualiseringsteknikker gennem 14 år. Blandt andet gennem hans meget populære SommerTegneSkoler, der afholdes rundt i hele landet for børn og unge. Pladserne bookes altid hurtigt, med lange ventelister til følge for når Kasper tegner med dig, sker det altid gennem sjove tegnelege, inspirerende tegneøvelser og konkrete tegneteknikker, som du straks kan anvende i dine egne tegninger uanset dit nuværende tegneniveau og tegnestil.

Sammen med Kasper vil du, og I, få en dag med masser af grin - sjove og lærerige blyantsstreger og inspirerende fortællinger om, hvad, og hvordan, du kan bruge blyanten og dine kreative evner, både som barn og voksne, og både som hobby og professionelt.

Tegning handler nemlig om meget mere end de blyantstreger, du sætter på papiret. Det handler bl.a. om, at tegningen kan give dig en større fordybelse, bedre koncentration og en styrket hukommelse, hvilket Kasper har mærket på egen krop.
Et australsk sprogforskningsstudie konkluderer også, at tegning kan forbedre børns læse- og talefærdigheder og at tegning samtidig udvikler børns finmotorik, som er helt afgørende for at lære at skrive.

For det at lave kruseduller bliver en ubevidst øvelse i at danne former og derved en slags forstudie i at kunne forme alfabetets bogstaver. Så når dine børn tegner, bliver de bedre til at skrive.

Så gennem konkrete tegneøvelser vil Kasper kunne gøre tegning til en aktiv læringsmetode i bl.a. sprogundervisningen i skolen, da tegningen både styrker indlæringen, finmotorikken og den kognitive udvikling. For i dette tilfælde handler tegning ikke om billedkunst, hvor man skal tegne pænt og korrekt, men det handler om at være et aktivt indlæringsværktøj. Så tegning kan bruges til meget mere end konkrete blyantstreger du tegner på papiret.

Uanset om du ønsker et foredrag med fokus på tegning og kreativ udfoldelse, eller et foredrag med fokus på tegning som en konkret indlæringsmetode, eller en kombination af disse - så har Kasper stor erfaring i at planlægge målrettet forløb til alle aldersgrupper både i ind- og udskolingen, gymnasiet, erhvervsuddannelsen og for lærergruppen.

Kasper kan skabe et konkret og lærerigt forløb ud fra din skoles specifikke ønsker, men tilbyder også at tage udgangspunkt i nedenstående foredrag og forløb.

Vær opmærksom på, at I kan søge økonomisk støtte til jeres foredrag og forløb med Kasper, bl.a. hos Statens Kunstfonds Huskunstnerordning, hvor du kan få op til 90 % i tilskud til kunstnerhonoraret. Det resterende beløb må gerne komme fra andre fonde og kommunale aktører.

Foredrag

Send forespørgsel

Fra drøm til virkelighed

De sidder der i klassen. Sindssygt talentfulde tegnere og andre kreative sjæle, som ikke deltager ret meget i undervisningen. Måske irriterer læreren sig over, at disse børn ikke kigger op på læreren og tavlen, for kan de godt følge undervisningen alligevel?

Talent skal ikke gå til spilde, det skal have plads til at udfolde sig, og det skal have troen på, at skriblerierne i kladdehæftet kan blive til noget: Gode tegninger kan blive udgivet og give glæde for mange. Kasper Købke fortæller om sin egen vej fra drømmende teenager til professionel illustrator og taler din klasse op, så de får troen på, at hver enkelt af dem kan få sin drøm til at blive virkelighed. Ud over at møde en peptalk får eleverne konkrete tip til, hvor man går hen med sine tegninger, når man vil tage det første skridt og give dem et større liv.

(Og du bliver måske udfordret på, om man kan høre efter, samtidig med at man bruger hænderne ...)

Send forespørgsel

5.000 timer i streg med H.C. Andersen

I dette intense foredrag vil du komme helt ind bag kunstneren Kasper Købkes prisbelønnede H.C. Andersen-bog, der indeholder meget mere end blot H.C. Andersen-tegninger.

Købke har modtaget H.C. Andersen Prisen 2017 og Klods-Hans Prisen 2016 for sin H.C. Andersen eventyrbog, hvor han har inkorporeret omkring 1.000 referencer til bl.a. H.C. Andersens liv, virke og samtid, gennem sine i alt 67 minutiøse tegninger.

Henover 5.000 tegnetimer på kun 13 måneder har Købke skabt en eventyrbog, der henvender sig både til børn, voksne og eksperter.

Købke er gennem hele bogen tro mod H.C. Andersens fantastiske eventyr så uanset alder vil du altid kunne opdage en ny detalje eller en ny biografisk reference i Købkes tegninger.

Et unikt indblik

Købke har filmet hver en tegnetime henover de 13 måneder, så på en og samme tid vil du få et helt unikt indblik i skabelsen af den verdensberømte digters eventyr gennem Købkes blyant, samtidig med, at du på tætteste hold vil opleve det fysiske forfald, og det ekstreme afsavn til omverdenen som Købke gennemgik.

Det til trods påstår Købke den dag i dag, at han hele vejen igennem var 100 % mentalt til stede i sine H.C. Andersen-tegninger men kan det nu helt passe?

Hvis du ønsker at finde ud af det på allernærmeste hold, så er det dette foredrag du skal høre.

Send forespørgsel

12.000 års Danmarkshistorie, set gennem en tegneblyant

I dette historiske og tempofyldte foredrag vil Kasper Købke tage jer med ind i vores allesammens danmarkshistorie gennem de sidste 12.000 år, set gennem sin detaljerede blyantsstreg.

I vil komme helt tæt på de detaljerede værker, og derved helt tæt på vores fælles historie, med både sjove, fantastiske, livsbekræftende, hovedrystende, grumme, ondskabsfulde, uforståelige og morderiske fortællinger.

Alle fortællingerne finder du i Kaspers 6 historiske værker, der samlet set udgør et stort udsmykningsværk han har skabt til et kultur- og idrætshus.

I vil også komme med helt ind i tegneværkstedet, hvor de får et konkret indblik i research- og skabelsesprocessen af de 6 historiske værker.
 

Send forespørgsel

Tegnearven fra Guldalderen

Tag en tur "down memory lane" i Kasper Købkes tegnearv.

Tegninger, malerier og general kreativ udøvelse har nemlig været en fast del af fortællingen i generationer for familien Købke.

Spørgsmålet Du hedder Købke du skulle vel aldrig være i familie med ham guldaldermaleren?  bliver Kasper Købke stillet gang på gang, hvor end han medbringer sin tegneblyant og værker.

I dette foredrag tager Kasper dig med helt ind i familiens private sfære til en opvækst på familiens gård, hvor 3 generationer boede under samme tag.

Gennem hele opvæksten duftede hjemmet af grafit og kreativitet, og Kasper sugede inspiration og tegneteknikker til sig fra både sin far og farfar ligesom de havde gjort det fra deres forfædre.

I familien Købke har der altid været fysisk og mental plads til at udøve sin kreativitet  og derfor er interessen herfor overbragt fra generation til generation igen og igen.

Kasper tager dig derfor med hele vejen tilbage til 1800-tallets Guldaldermalere; til deres liv, virke, samtid og kunstneriske opdragelse og ikke mindst, hvordan deres værker og kunstneriske håndværk stadig sætter sit konkrete aftryk her 200 år senere.

Send forespørgsel

Mere end blot blyantsstreger i Sydafrika

I dette foredrag tager Kasper Købke dig med ud i verdenen for at bringe dig helt tæt på hjerteskærende, livsbekræftende og livsforandrende tegneprojekter.

For når Kasper bringer sin tegneblyant rundt i verdenen gennem sine More Than Lines-projekter, handler det ofte om meget mere end blyantsstreger på et papir.

Du kommer helt tæt på de projekter, der er lykkedes men også på de projekter, der ikke er blevet til noget af bureaukratiske og økonomiske årsager til trods for, at projekterne i bogstavelig forstand kunne have reddet menneskeliv.

Det er hjerteskærende at høre på, om end ganske sandt og næsten ufatteligt, at en simpel blyant kan redde menneskeliv  men det er netop hvad More Than Lines-projekterne kan udrette.

Gennem 16 års kreative tegneprojekter i både Danmark og udlandet har Kasper mærket tegningens kapacitet på egen krop. Han har set tegningens livsforandrende indflydelse på en enkelt dreng, og har set den enorme fælles glæde og lykke ved tegning i et samfund med hundredvis af børn og unge.

Tegning kan bringe folk sammen i et fælles og universelt sprog  og i dette foredrag bliver du også bragt med helt ind foran tegnepapiret, sammen med alverdens børn, unge og voksne.
 

Ugen var helt fantastisk - rummet summede af kreativitet, koncentration, samarbejde, frustrationer og stolthed. Et projekt som vi alle sammen kan nyde hver dag på gangen og tænke ’Wauw, dét var jeg med til at lave!!’ Super fedt og enormt lærerigt både fagligt og socialt."
Sara Kjær - lærer, Humlebæk Skole
Kasper er en underviser der både stiller skarpt på mig som elev – og på tegneteknikken. Hans nærvær og evne til at formidle er enestående, minutter bliver hurtigt til timer og streger til tegninger. Kasper kan (også) kunsten at undervise, og så er han fuldstændigt nærværende og opmærksom på, hvor jeg som elev er på vej hen."
Maria Therese Keller, kursusdeltager
Kasper er en levende fortæller og en gudsbenådet formidler, der bruger sig selv meget i fortællingen om sin passionerede tilgang til tegningernes verden. Tak for en super dejlig og berigende formiddag Kasper."
Ulla Hansen, foredragsdeltager
Kasper Købke er en super levende og nærværende foredragsholder, som med både humor og engagement drager tilhørerne ind i sit fascinerende univers. Man går glad hjem, fordi man en stund fik lov at være gæst i en eventyrlig verden."
Sten Hartung, Sognepræst – Lumsås kirke
Du er bare fantastisk fantastisk til at formidle viden/danmarkshistorien gennem dine blyantstreger, ingen tvivl om det!!"
Maria Neess, foredragsdeltager, LOF Holbæk-Lejre
Tusind tak for et fantastisk foredrag i dag. Ikke nok med at du tegner fantastisk, du har virkelig læst på lektien så du forstod at fastholde os. Sikke et talent. Jeg har ikke superlativer nok - det skal opleves. Tak Kasper."
Lene Jensen, foredragsdeltager
Vi har valgt, at bruge Kasper Købke fordi han har en unik evne til at være både kreativ og konkret på samme tid ..."
Jimmy Holm Olsen–Medejer, Cheche – Arrangør af Novo Nordisk, Go Develop-konference
... I gennem hele foredraget sad medlemmerne og var meget opmærksomme og forsøgte ihærdigt at få stregerne til at ligge, der hvor de skulle. Da foredraget sluttede, var der helt klart en meget euforisk og opløftet stemning, selvom kl. var blevet 19 om aftenen efter en lang arbejdsdag. – Det kan klart anbefales."
Ulla Moth-Lund Christensen, Formand HK/STAT Hovedstaden
Et spændende foredrag, hvor man blev draget ind i din verden at leve på og i blyantens liv. En verden som er helt anderledes end fra en selv... TAK for en god oplevelse."
Annette Egholm Larsen - Lærerstandens Brandforsikring
Tusind tak for fantastisk foredrag – tiden fløj afsted … sådan er det når noget fanger ens opmærksomhed som bliver fortalt på en interessant, fangende, humoristisk måde – noget af en rejse."
Tina Bøge - Lærerstandens Brandforsikring
-->