KATHRINE ASSELS

Børnebogsforfatter

Send en uforpligtende forespørgsel

Vi svarer inden for 24 timer
Med udgangspunkt i sine to bøger "Månen er en højttaler" og "Mester Ester" inviterer Kathrine Assels elever på mellemtrinnet til tingfinderfortælling. Gennem en blanding af oplæg og skriveøvelser vækker hun elevernes nysgerrighed i forhold til at udforske de ting, de møder på deres vej, og giver dem hermed en oplevelse af, at verden er et tag-selv-bord af historier.

Kathrine Assels skriver om børn, der på den ene eller den anden måde ikke passer ind, og som derfor må finde deres egne veje eller ligefrem opfinde deres egne verdener. Dette afspejler sig i både form og sprog, der ofte er eksperimenterende og legende. Hun er uddannet i film- og medievidenskab og har en mastergrad i børne- og ungdomskultur. Har i en periode skrevet børnebogsanmeldelser for Politiken og undervist på forfatterlinjen på Dansk Talentakademi i Holstebro. Månen er en højttaler blev nomineret til Kulturministeriets Børnebogspris i 2017, og Mester Ester vandt samme pris i 2019.

Foredrag

Send forespørgsel

Tingfinderfortælling

Få et kig ind i skaber-værkstedet med særligt fokus på, at der selv i de mindste og mest almindelige ting ligger historier og venter på at blive foldet ud. Kathrine Assels fortæller, hvordan fundet af en efterladt indkøbsseddel og en tabt knap blev til bøgerne Månen er en højttaler og Mester Ester. Bagefter får eleverne lov til selv at digte personer og verdener frem fra indkøbssedler og knapper. Undervejs vil der både være oplæsning fra bøgerne, samt dialog mellem forfatter og elever. Det vil være oplagt efterfølgende at fortsætte tingfinder-fortællingerne ved at gå på opdagelse i skolegården, skraldespanden, klasseværelset, glemmekassen og så videre. Dette kan samtidig fungere som afsæt til at arbejde videre med de to bøger.

Kathrine Assels tilbyder også individuelt tilrettelagte besøg og workshops.

4. og 5. årgang deltog i Kathrines oplæg, som tog udgangspunkt i alle de små, skjulte historier, som vi færdes i og omkring. Børn som voksne fandt det meget inspirerende at høre om Kathrines tilgang til skrivningen, og hvordan de små historier i hverdagen kan blive til hele fortællinger. Hvis det nogensinde har knebet med skrivelysten, blev denne i hvert fald vækket til live."
Jesper Gustavsen, dansklærer for 4. og 5. klasse på Fanø Skole
Endelig fik vi glæden af at opleve det fænomenale samarbejde mellem Assels og musikeren Jesper Frost Byling i ”Vers på Tværs”. Et show, hvor musik og lyrik mødtes, og hvor eleverne digtede med på Kathrines gakkede vers fra ”Makirullen der ikke ville makke ret”."
Lykke Winther, læringsvejleder, Vindinge Skole
Med sin søde, rolige og nærværende stil formåede Assels at fange elevernes opmærksomhed omkring sine bøger og deres lidt skæve karakterer samt formidle de realistiske udfordringer, børn kan stå over for i deres liv. Bøgerne skabte debat om, hvordan man bedst kan håndtere disse."
Lykke Winther, læringsvejleder, Vindinge Skole
-->