LISE RAVNKILDE

Journalist, forfatter og foredragsholder

Send en uforpligtende forespørgsel

Vi svarer inden for 24 timer
Journalist, forfatter og foredragsholder, Lise Ravnkilde, holder inspirerende og personlige foredrag om at være plejefamilie, plejebørn, biologiske familier og plejefamiliers vilkår. Et Lise Ravnkilde foredrag sætter plejefamilier i et nyt perspektiv og giver samtidig indblik i en hverdag, som er virkeligheden for mange børn i Danmark.

Lise Ravnkilde (1959) er uddannet medieøkonom. Hun voksede op i Herlev, flyttede som ung til København, hvor hun boede indtil hun som 30-årig sammen med sin mand rykkede til Falster. Her var Lise Ravnkilde lokaljournalist på Lolland-Falsters Folketidende gennem en del år. De slog rod på Falster og bor efter 27 år stadig på øen. Familien var plejefamilie i 18 år og tiden som plejefamilie gav et stort indblik i plejebørn, biologiske familier og plejefamiliers vilkår i Danmark, hvilket bogen Et stort hjerte er ikke nok handler om .

Derudover har hun skrevet bogen Lovestormen fra Lolland-Falster og dagbogsbloggen Er jeg syg? - om et brystkræftforløb.

Lise Ravnkilde er desuden aktiv i gymnastikverdenen, både som gymnast, træner og folkevalgt politiker i GymDanmark (Danmarks Gymnastik Forbund). Hun har skrevet en del undervisningsmateriale om god børnegymnastik og underviser børnetrænere i hele landet.

Foredrag

Send forespørgsel

ET KIG IND I EN PLEJEFAMILIE

Et stort hjerte er ikke nok, det kræver benhårdt arbejde at være plejefamilie i Danmark At være plejefamilie kræver langt mere end blot et stort hjerte. De børn der anbringes i familiepleje i dag er stort set alle skadet eller forstyrret i en grad, så de kræver professionelle voksne omkring sig. Samtidig er netop familien det vigtigste i en plejefamilie.

Nutidens plejefamilier skal derfor være professionelle familier, hvis de skal kunne hjælpe plejebørnene godt videre i livet.

Foredraget tager udgangspunkt i min egen familie og egne oplevelser som plejefamilie, og de mange plejefamilier jeg har interviewet i forbindelse med bogen Et stort hjerte er ikke nok.

Send forespørgsel

PLEJEFAMILIE I DANMARK

Jeg taler både generelt om plejefamilier og gerne med udgangspunkt i specifikke emner, for eksempel: Samarbejdet med biologiske familier - Efterværn - Hverdagen med tilknytningsforstyrrede børn - nødvendigheden af supervision.

Jeg taler udfra 55 interviews med plejefamilier i hele Danmark, som jeg lavede til brug i min bog: Et stort hjerte er ikke nok. Samt min erfarring fra 18 år som plejefamilie.

Foredragene kan udvides med deltagelse af specialisterne fra min bog: Pædagogisk supervisor Runa Semou psykolog Lars Landberg, kostkonsulent Birgitte Flensholt, privat socialrådgiver Pia Valbjørn.

-->