LOUISE HARDISTY

Lærer, foredragsholder med hjerte for børn i sorg

Send en uforpligtende forespørgsel

Vi svarer inden for 24 timer
Louise har en evne til at skabe rum til det sorgfulde. Hun har igennem de sidste årti arbejdet med elever, som har mistet eller har skilte forældre. Hun har specialiseret sig indenfor området og har skabt materiale til at støtte og vejledning af de voksne omkring barnet i sorg. Hendes måde at formidle på er let, og materialet er tilgængeligt og fuldt afprøvet (meget praktiskorienteret).

Louise har udviklet et helt koncept til at gå ind og ud af det sorgfulde rum: materialet Omsorgskassen - hjælp til børn i sorg.

Hun er desuden medskaber af dabomistedesinfar.dk, som viser vejen til at tale om sorgen.

Det sorgfulde rum - et rum med plads til at se hele barnet og dets sorgprocess. At gå ind og ud af sorgen i barnets tempo. Et sted, der er trygt til at vise de smertefulde sider af barnet selv og vide, at det vil blive mødt igennem at blive lyttet til og forstået. Vejen til barnets sorgbearbejdelse går gennem leg, sanser og kroppen for på den måde at komme omkring de tunge følelser og oplevelser.

Hendes ønske er at klæde de voksne omkring børn i sorg på til at kunne være der for børnene, når livet bliver svært.

Foredrag

Send forespørgsel

Sorgplan med Hjerte

Få redskaber til at snakke med børn i sorg

Sætter fokus på de elever som oplever, at hverdagen pludselig ændres markant ved f.eks. skilsmisse, alvorlig sygdom eller tab af et nært familiemedlem.

Noget af det afgørende for disse børn er, hvordan deres relationer og medmennesker møder dem i deres sorgbearbejdelse. Er der voksne omkring dem, som tør at være med dem i det sorgfulde? At give plads til, at sorgen kan deles med dem.

Som professionel kan det være svært at vide, hvad man skal sige og gøre, både i starten og på længere sigt. Det er vigtigt, at du føler dig klædt på til mødet med de forskellige reaktioner og ikke er bange for at gøre noget forkert. Dette kan foredraget Sorgplan med hjerte", som giver konkret viden om og redskaber til at støtte de sorgramte børn, du møder i din hverdag.

Send forespørgsel

Inspiration til samtalegrupper

Få redskaber til at snakke med børn i sorg

Har du gået med lysten og tanken om at starte, eller er du allerede i gang med et samtaleforløb for børn af skilte forældre eller børn, som at mistet et nært familiemedlem?

Samtaleforløbet: Når forældre skilles

Som lærere og pædagoger oplever vi oftest, at forældre bliver skilt. Der er et stort behov for, at vi, de professionel omkring barnet eller den unge, skaber rum til at lytte på dem.

Konkret materiale til workshoppen:

  • Beskrivelse af, hvad de 7 mødegange indeholder af aktiviteter
  • 29 udsagnskort
  • Flip-flapper
  • Videoserie som guider dig gennem hele forløbet

Samtaleforløb: Når børn mister

Det er heldigvis ikke så ofte, at vi som lærere og pædagoger står med et barn, som har mistet et nært familiemedlem, men når det sker, har vi brug for at kunne handle hurtig for at tage hånd om situationen. Her er en vejledning med, hvad du kan gøre, og hvilke tiltag som kan støtte barnet og dig i denne svære situation.

Konkret materiale til workshoppen:

  • Beskrivelse af hvad de 8 mødegang indeholder
  • Flip-flapper
  • Spilleregler
  • Introduktion til Da Bo mistede sin far materialet

Sådan arbejder jeg med samtalegrupper

Min tilgang til sorgbearbejdelse er at bruge børnenes vej ind i det svære. Vejen går gennem leg, sanser og kroppen for på den måde at komme omkring de tunge følelser og oplevelser.

Jeg arbejder ud fra en samtaleproces, hvor mødet starter i lethed og går over i sorgbearbejdelsen og tilbage til letheden.

Børnene oplever et rum, hvor der er plads til at blive set, hørt og forstået med det, som fylder for dem lige nu. At opleve, at der er en voksen, som tør være med dem om det, som er svært.

Send forespørgsel

Bliv fortrolig med “Da Bo mistede sin far”

Et materiale, som viser vej til at tale om sorgen

Du vil blive ført sikkert ind i Bos univers gennem de fortællinger, som Bo oplever ved at miste sin far.

Gennem fortællingerne om Bo får barnet mulighed for at bearbejde sine følelser og tanker pr. stedfortræder. Dialogen om det, der fylder for barnet, bliver lettere. Filmene giver også mulighed for at skifte mellem barnets og Bos perspektiv, hvilket for nogle børn gør samtalen om det svære mulig. Barnet erfarer, at det ikke er alene om de følelser og tanker, det har, og at det på nogle områder har det ligesom Bo og på andre området anderledes. Filmene om Bo giver et bud på en mulig sorgproces sådan som den ser ud for Bo. Det giver et udgangspunkt for, at barnet kan sætte ord på sin egen sorg.

Materialet består af 23 kortfilm inklusiv vejledning med emner som Hvad er sorg og Redskaber til dig. Vi har forsøgt at gøre filmene og vejledningen konkrete og brugervenlige så de bliver værktøjer, som kan bruges i hverdagen til at få talt om sorg og det at miste. Det kan bruges i en helt konkret situation omkring et dødsfald, men også til et undervisningsforløb omkring temaet Sorg.

  • Viden om sorg hos børn
  • Gennemgang og brug af materialet i Da Bo mistede sin far
  • Konkret vejledning i anvendelse af materialet i din dagligdag sammen med børn
  • Fælles faglige drøftelser via cases og praktiske øvelser med Bo

Hensigten med materialet er, at børn, der har mistet et menneske, som står dem nær, i højere grad vil blive mødt, set og forstået i deres sorgproces.

Engageret og stor viden som kan bruges i dagligdagen hos de børn man møder. Meget spændende, relevant og praksisnært foredrag med let anvendelige redskaber."
Sundhedsplejerskerne i Kalundborg Kommune
Vi kan varmt anbefale et oplæg med Louise. Det er nærværende og brugbart, og rammer noget af det, vi ikke altid har tid til at sætte os ind i en travl hverdag."
Paradisbakkeskolen
Hvis du vil på kursus hvor du inspireres til en jordbunden tankegang/samtale-teknik til at samtale med børn om deres følelser ikke kun sorg, men alle."
Sundhedsplejerskerne i Kalundborg Kommune
Foredraget kan give en mere indsigt i arbejdet med børn i sorg og dermed bedre kunne rumme selv at være sammen med barnet i det svære, lytte og være nærværende for barnet."
Sundhedsplejerskerne i Kalundborg Kommune
-->