MADS ANANDA LODAHL

Forfatter, konsulent og foredragsholder med fokus på køn og seksualitet

Send en uforpligtende forespørgsel

Vi svarer inden for 24 timer
Mads Ananda Lodahl beskæftiger sig særligt med køn og seksualitet og er en særdeles eftertragtet foredragsholder, når mangfoldighed, normalitet og inklusion er på dagsordenen. Mads sætter altid gang i en debat, der varer ved længe efter, at arrangementet er slut.

Mads Ananda Lodahl er ikke bange for at bringe både sig selv og deltagerne i spil i en ærlig dialog om, hvordan vi kan anerkende og acceptere alle, så de kan udfolde deres fulde potentiale. Mads er som foredragsholder særligt kendt for at nå ind under huden med sit personlige engagement og sin praktiske tilgang til emnet. 

Mads har studeret queer-teori og konflikthåndtering, og er uddannet lærer. Han har arbejdet som rådgiver på Sexlinien for Unge hos Sex & Samfund, holdt en TED-talk om emnet, skriver lejlighedsvis om kultur for dagbladet Information og har levet af at holde foredrag i flere år.

Som foredragsholder har Mads bl.a. arbejdet sammen med Københavns Kommune, Mellemfolkeligt Samvirke, Greenpeace, DR, Roskilde Festival, CEVEA og et hav af uddannelsesinstitutioner både i Danmark og internationalt. Senest har Mads udgivet essaysamlingen Upassende Opførsel om køn og seksualitet på kant med samfundets normer og forventninger. Desuden har han været involveret i en lang række kulturelle og kønspolitiske projekter gennem de seneste 15 år, og det er også i det praktiske arbejde med at skabe inklusion ude i virkeligheden, at han henter sin erfaring og viden.

Køn er alle steder i en pædagogisk praksis, og der er mange holdninger og myter på spil. Mads trækker i sine foredrag på både teori, forskning og stor erfaring med børn og unge. Han har holdt adskillige foredrag på pædagogseminarier og fungeret som konsulent i forskellige pædagogiske sammenhænge. I spørgsmål om køn og seksualitet i den pædagogiske praksis er Mads fokuseret på at finde praktiske løsninger på komplicerede problemstillinger og skabe en nysgerrig åbenhed, der kan give tryghed for børn, voksne og unge.

Mads Ananda Lodahl deltager hyppigt i paneldebatter og er populær som åbningstaler eller afsluttende oplægsholder på konferencer eller temadage, ligesom han bl.a. besøger institutioner som konsulent.

Foredrag

Send forespørgsel

NORMKRITISK FOREDRAG OM KØN I EN PÆDAGOGISK PRAKSIS

Mads giver en jordnær og letforståelig introduktion til normkritisk pædagogik og kønsteori, fortæller fakta om LGBT-børn og unge og deres vilkår i institutioner og samfundet og udfordrer stereotype og vanebaserede forestillinger om børn og voksnes køn med stærke argumenter fra både det teoretiske og det personlige felt. Han fortæller anekdoter fra den pædagogiske praksis og arbejder med deltagernes egne erfaringer og dilemmaer med børn, der er i konflikt med den heteroseksuelle norm.

Særligt egnet til lærer- og pædagogseminarier og personalegrupper indenfor det pædagogiske felt.

Send forespørgsel

WORKSHOP OM AT OVERVINDE UNDERTRYKKELSE OG DISKRIMINATION

Mads har udviklet et system med ikke mindre end 21 meget konkrete former for modstand mod alle former for undertrykkelse. Systemet kan benyttes af alle udsatte grupper, individer og minoriteter, og der er noget for enhver smag, lige fra det parlamentariske til det provokerende, det milde til det militante, det ufarlige til det ulovlige. Mads leverer værktøjet og værktøjskassen - du bestemmer, hvordan du bruger det! Workshoppen er blevet kaldt overvældende empowering og giver
deltagerne en stærk oplevelse af magt over eget liv og tro på forandring. Aldrig mere magtesløs!

Workshoppen egner sig til alle unge og voksne, der ind i mellem kommer i klemme i samfundet eller som engagerer sig politisk, fx unge udsatte, fagforeninger og NGO'er. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev