MARIA HANKE

Operasanger

Send en uforpligtende forespørgsel

Vi svarer inden for 24 timer
Maria er solistuddannet klassisk sanger fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med debut i 2006. Hun har sunget opera og koncerter, spillet musical og medvirket i en Netflix-serie, produceret forestillinger, været artist-in-residence, undervist og holdt workshops i  Danmark og i udlandet. Hendes samarbejdspartnere tæller Det Kgl. Teater, Den Jyske Opera, Det Ny Teater, Statens Scenekunstskole, Det Jyske Musikkonservatorium, Danmarks Blindebibliotek m.fl.

Hun har udviklet konceptet Operaens Kvinder, der hermed præsenteres i foredragsformat.

Operaens Kvinder er en måde at tale om opera på, som relaterer direkte til dig og det, du oplever. Det er ikke nødvendigt at have nogen musikalske forudsætninger - kun et åbent sind og åbne ører.

Jeg startede dette koncept, fordi jeg følte, der var mange, som tror opera er elitær, højtravende og vanskeligt tilgængelig. Det er den ikke. Opera handler om mennesker, deres liv og forhåbninger, deres dramaer og succes'er. Og, ikke mindst, om kærlighed.

Opera er en fantastisk måde at komme i kontakt med sine følelser på, uden at de personlige grænser bliver overtrådt. I teaterrummet er der højt til loftet. Her kan de store dramaer give os luft og tilføje dybde og intensitet til vores liv, fordi vi får et større perspektiv.

Foredrag

Send forespørgsel

Operaens Kvinder: Man siger opera går lige ind, men hvor går den egentlig hen?

Et foredrag om følelserne i opera-musik med udgangspunkt i en håndfuld udvalgte kvinderoller. Operasanger Maria Hanke fortæller om handlingen, operaernes samtidshistorie og tilblivelse. Med sin smukke stemme, intense indføling og nærværende skuespil fremfører hun berømte arier fra nogle af klassikerne - Madama Butterfly, La Traviata, La Bohème m.fl. Tilhørerne bliver inviteret til at mærke, hvad sangen gør ved dem, og opfordret til at sætte ord på og dele deres oplevelse.

Undervejs fortæller Maria om sine erfaringer fra forestillinger og koncerter, og om det at være operasanger.

-->