PETER SOLBERG DIRKSEN

Forfatter og foredragsholder

Send en uforpligtende forespørgsel

Vi svarer inden for 24 timer
Peter Solberg Dirksens mission er at italesætte selvskade blandt børn og unge. Peter er forfatter til den anmelderroste ungdomsroman “Cutter”, der er blevet til i samarbejde med Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade. Foredraget er personligt, nærværende og yderst aktuelt for både unge og deres voksne.

Peter Solberg Dirksen er med Cutter blevet en særdeles populær foredragsholder og deltog således på både Folkemødet 2017 samt på Fag- og debatscenen til Bogforum 2017. I 2018 er de første bookinger allerede tikket ind til Skolemessen 2018 samt Danmarks Læringsfestival 2018. Peter har flere gange optrådt i paneldebat med stærke stemmer som Lisbeth Zornig og Sebastian Dorset, og har ligeledes været aktuel med Cutter i Go' morgen Danmark på TV2. Derudover har Cutter været omtalt på DR P1 samt i diverse magasiner og fag- og dagblade. 

Som 15årig flyttede Peter med sine forældre fra en lille by i Østjylland til Bruxelles, hvor han startede på Europaskolen i Uccle. Skoleskiftet til en "eliteskole" med lange skoledage, test og eksamener, mange lektier og "fransk disciplin" gjorde, at Peter blev selvskadende. Selvskaden blev derfor resultatet af at være underlagt et konstant pres for at præstere. I voksenlivet har han endvidere oplevet selvskade på tæt hold, da han og familien var pårørende til en 16årig udvekslingsstudent, som viste sig at være selvskadende. Peter taler derfor ud fra en særdeles unik position med indlevelse og personlig involvering i emnet samtidig med, at han kombinerer sine erfaringer til forskningsbaseret viden og fakta om emnet.

Cutter er skrevet i en tid, hvor de barske tal på selvskadende børn og unge stiger, mens alderen på dem falder til børn helt ned på 7 år (!). Cutter er baseret på virkelige hændelser og handler om selvskade, kærlighed, spiseforstyrrelser, mobning og selvmordstanker. Fortællingen forankres i teenagepigen, Mila, der kæmper med selvhad og andre problemer, som dagens unge kan spejle sig i eller relatere til sine omgivelser - derfor er foredraget både relevant for unge og deres voksne.

Foredrag

Foredraget tager udgangspunkt i bogens temaer og åbner således naturligt op for spørgsmål til både forfatterskabet og selvskade, m.m. Derfor indebærer foredraget dels en personlig historie om selvskade og dels om forfatterskabet. Peter fortæller om de erfaringer, han har gjort inden for selvskade for at give andre den hjælp han og familien ikke selv fik, da de havde brug for den. 

  • Hvad vil det sige at være selvskadende eller pårørende til en selvskadende? 
  • Hvor søger man hjælp?
  • Hvordan kommer man videre i livet?

Med udgangspunkt i Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade, sætter Peter endvidere fagord på selvskade, fx definitionen af selvskade, myter om selvskade og fakta om selvskade. 

Foredraget er både velegnet til udskolingen som et selvstændigt indlæg, men kan ligeledes indgå som en del af et længere undervisningsforløb. Ligeledes kan foredraget med fordel afholdes om aftenen, så forældre, lærere og unge kan deltage sammen. Dette giver mulighed for at voksne og unge kan tale sammen om emnet, da særligt mange forældre oplever samme afmagt, som de unge selv.

Send forespørgsel

SELVSKADE PÅ SKOLESKEMAET

Bogen bygger på virkelige hændelser og er velegnet som oplæg til klassediskussion, herunder en litterær analyse samt diskussion omkring mental trivsel.

Landsforeningen mod spiseforstyrrelse og selvskade (LMS) har i samarbejde med folkeskole- og gymnasielærere med speciale i dansk, pædagogisk psykologi og i at arbejde med udsatte unge udarbejdet undervisningsmateriale til Cutter, der ligger gratis tilgængelig her: https://www.lmsos.dk/web/uploads/Undervisningsmateriale_Cutter_web.pdf

Tilmeld dig vores nyhedsbrev