RIKKE THOR

Sexologisk Counsellor, Seksualunderviser og Sygeplejerske

Send en uforpligtende forespørgsel

Vi svarer inden for 24 timer
Rikke Thor har arbejdet med seksualundervisning af bl.a. unge i 20 år, herunder undervisning af børn og unge med udviklingshæmning og andre udfordringer. Rikke Thor er en erfaren og engageret foredragsholder/seksualunderviser, der formidler på en afslappet og levende måde, der aktivt inddrager deltagerne undervejs.

Rikke Thor er daglig leder af seksualundervisningen af unge i Svendborg kommune, og tager desuden rundt i landet og underviser forældre til børn og unge med handicap, udviklingshæmning og andre udfordringer. Rikke Thor underviser også børn og unge med specielle behov, på skoler, opholdssteder og efterskoler, samt har temadage og foredrag for fagpersoner på bl.a. pædagogseminarier, i børnehaver m.fl. alt sammen omhandlende børn og unges seksualitet, intimitet, kærlighed og grænser.

Foredrag

Send forespørgsel

Børn, nysgerrighed, kropslege og seksualitet

Foredrag / undervisning for pædagoger, dagplejemødre, forældre og sundhedsplejersker om mindre børn, nysgerrighed, kropslege og seksualitet. Vuggestue, børnehave eller måske de mindre klasser. 

I barnets udvikling, er seksualitet en naturlig ting, som er med til at udvikle barnets evne til at nyde egen krop, være social, kunne mærke og sætte sine grænser og mange andre ting.

Når man omtaler børn og seksualitet i medier, har man ofte fokus på noget krænkende, farligt og negativt. Hvordan kan vi møde og støtte børn i deres sunde kropslige og seksuelle udvikling? - uden at komme til at lægge egen angst og fordomme ned over dem.

Hvad gør vi når vi møder børn, der leger doktor og numselege? Skal vi tale med børn om, hvad der er rart/ikke rart? og, hvordan møder vi forældre, der måske ser meget anderledes på krop og seksualitet?

Oplægget indeholder facts om børns seksuelle udvikling, samt eksempler fra børns hverdag. Dette lægger op til at sætte tanker i gang hos deltagerne og have en åben debat undervejs.

Der vil være et bord med artikler, bøger og andre materialer.

Dette arrangement varer i ca. 3 timer. 

Send forespørgsel

Seksualitet, krop, grænser og kærlighed

Seksualundervisning af unge i skoleklasser, specialklasser og på opholdssteder

Rikke Thor kommer ud og underviser hos jer - og tilpasser undervisningen til jeres elever, i forhold til alder, udfordringer og udviklingstrin.

Undervisningen er afslappet, sjov og levende. De unge er i centrum og oplever, at det angår dem selv, lige dér hvor de er i livet.

Rikke Thor viser billeder, I hører musik, laver "tankemylder" på tavlen, aktive vurderingsøvelser - bl.a. hvor I taler om egne og andres grænser, debatterer meninger og holdninger mm. og Rikke viser små film om emnet.

Rikke Thor opfordrer til, at I har lavet anonyme spørgsmål med eleverne,- som I afleverer til Rikke, i starten af undervisningen. Rikke bruger spørgsmålene undervejs.
I omdanner klasselokalet til formålet, f.eks. sætter bordene ud til siden, og gør derved lokalet og situationen anderledes end det plejer at være til daglig.

Undervisningen varer 3-4 timer

Send forespørgsel

Seksualitet, krop, grænser og kærlighed - et foredrag til forældre med børn og unge med handicap

Dialogforedrag for forældre til børn og unge med udviklingshæmning, eller andre fysiske eller psykiske handicap, såsom hørehæmning eller autismespekterforstyrrelser. 

Arrangementet omhandler den seksuelle udvikling hos de børn og unge, som I har med at gøre tilpasset målgruppens alder, udfordringer og udviklingstrin.

Hvordan skal man som forældre / personale agere i forhold til barnets, eller den unges spirende seksualitet - også når de kommer i puberteten?

Hvordan hjælper man sit unge menneske med at klare seksualiteten og kærlighedens udfordringer, både mht. onani, kærester, prævention og det, med at passe på sine egne og andres grænser. Der er altid nok at tale om, og Rikke TThor oplever at forældre har et stort behov for at vende emnet med andre og med en professionel. Der er plads til alle deltageres spørgsmål og emner undervejs. Rikke Thor medbringer bøger, artikler, prævention og hjælpemidler med, som man kan se i en pause midt på.

Dette arrangement varer i ca. 2,5 time. 

-->