STINE JOSEFINE DIGE

Børnebogsforfatter, stifter af frivilligforening og foredragsholder

Send en uforpligtende forespørgsel

Vi svarer inden for 24 timer
Stine Josefine Dige er bl.a. forfatter til børnebøgerne om Niller Pilfinger, som hun tidligere har modtaget Axgill-kulturprisen for, samt Find os fra Nørrebro, som udsatte børn fra ydre Nørrebro har været med til at tage billeder og finde på historier til. Stine er samtidig stifter af frivilligorganisationen: 2200Godnathistorier og har, i forbindelse med sit arbejde herfra, fået tildelt Klods Hans-prisen og Fællesskabsprisen.

2200Godnathistorier er en frivillig organisation for højtlæsere, hvor Stine Josefine Dige ved hjælp af kreative aktiviteter, dans, teater m.m. bringer sin kærlighed til det danske sprog og litteratur til udsatte områder med en god historie. På Nørrebro sprogstimulerer hun tosprogede børn, som passes i hjemmet eller af private børnepassere - primært af afrikansk eller arabisk oprindelse - i form af højtlæsning og uddeling af gratis boggaver. 

Gennem tiden har Stine arrangereret udendørs højtlæsningsfester på pladser, i parker, på legepladser og til folkekøkkener, og hun arbejder altid ud fra et mantra om, at højtlæsning styrker børns mentale sundhed, virker afstressende og udvikler både talesproget samt barnets læse- og skrivefærdigheder. 

I et møde med Stine får du nemme, sjove idéer til sproglege og direkte værktøjer til, hvordan bøgernes univers kan levendegøres for børnene, så de samtidig øger deres ordforråd og begrebsverden. Stine tilbyder, gennem sit foredrag og workshop, et alternativ til kendte metoder som fx dialogisk læsning, som kan styrke børnenes sprogudvikling og lyst til at få læst højt. 

Stine Josefine Dige er oprindeligt uddannet sociolog med tillægsuddannelse i journalistik og dimitterede i 2016 fra Forfatterskolen for Børnelitteratur.

Med sin sociologiske baggrund har hun både indsigt og erfaringer med, hvad man kan vinde ved - og skal tage højde for -når institutioner indgår brede samarbejder og inddrager familierne og lokalsamfundet. Stine er stærk fortaler for at bygge bro mellem institutioner, frivillige foreninger, etniske foreninger mm. så børnenes uformelle læring strækker sig efter skole- og børnehavetid. 

Foredrag

Send forespørgsel

HØJTLÆSNING FOR UDSATTE BØRN

I dette personlige foredrag fortæller Stine Josefine Dige om sit arbejde med at stable store frivillige højtlæsningsarrangementer på benene i samarbejde med lokale aktører i udsatte boligområder. Tilhørerne tages med på rejsen fra det opsøgende biblioteksarbejde i Kulturstyrelsens projekt Bogstart til en veletableret frivilligorganisation med mange projekter på hånden. 

Stine har et indgående kendskab til læsning i børnefamilierne i Mjølnerparken og området omkring ydre Nørrebro, hvor hun har foretaget mange hundrede hjemmebesøg med højtlæsning og bogpakker til nydanskere.

Alt dette og meget mere får man mulighed for at blive en del af, når Stine med sin inspirerende personlighed og kærlighed til højtlæsningens mange fordele fortæller om, hvordan vi i fællesskab kan løfte hinanden. 

Stine Josefine Dige tilbyder gennem organisationen 2200Godnathistorier festlige, fordybende og kunstneriske workshops til skoler, biblioteker og kulturhuse. Enhver workshop tilpasses efter ønske, målgruppe og behov som formidles til Stine gennem en uforpligtende forespørgsel. I workshoppen kan man fx prøve kræfter med kreativ skrivning, meddigtning og kunstnermøder, hvor børn skaber i samarbejde med Stine. Der kan bl.a. søges midler via Åben Skole, kunst.dk og Forfattercentrum. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev