TEA BENDIX

Børnebogsforfatter, illustrator, grafisk designer mdD og foredragsholder

Send en uforpligtende forespørgsel

Vi svarer inden for 24 timer
Tea Bendix foredrag handler om kærligheden til bøger, håndværket og den kreative proces. Om at turde give slip på sin viden og ideer om, hvad der skal ske. Tea tager tilhørerne med på en rejse, hvor destinationen er hengivenhed til sin kreativitet, til virkelig at lytte og være nærværende med materialet.

Tea Bendix elsker børnebøger og alt rundt om det. Hun arbejder tværmedielt med tekster, tegninger, designformgivning og performance. Det bliver især til børnelitteratur, børneradio, børneteater, kommunikation, koncerter og workshops for børn, udstillinger, brevlinier, formidling og foredrag.

Men bogmarkedet ændrer sig hastigt og nye fortællemåder opstår. Her må man hele tiden prøve nye ting, nedbryde fagets grænser, tænke bredt, have fodfæste mange steder, i mange medier og mange værktøjer, og skabe nogle cirkler, hvor det ene projekt løfter på det andet.

Tea Bendix bruger alt hvad hun har, - kroppen, ordene, det visuelle, musik, kunstner-samarbejder og livetegning. I et foredrag med Tea lærer du at give dig hen, lytte, være nærværende med materialet, samtidig med at du arbejder med dig selv, udfordrer dig selv og fx tegner med ørerne eller med lukkede øjne. 

Oplev et anmelderrost oplæg med Tea Bendix og mærk selv, hvordan kunsten, sanserne, sproget og historierne folder sig ud for både børn, unge og voksne. 

Foredrag

Send forespørgsel

LÆSENDE BABYER OG LEGESYGE FORÆLDRE

Inspirationsoplæg om små børns vej ind i sproget og fortællingernes verden

Kan en baby lære at 'læse' og kan forældre lære at være legesyge? Tea giver konkrete praktiske eksempler på, hvad vi som forældre eller pædagoger kan gøre for at stimulere helt små børn med ord og med billeder på puslebordet, i barnevognen og andre hverdagsituationer. Hvordan man bruger bogen som objekt og andre objekter som bog.

Varighed 1 time.

Foredraget er kun for voksne.

Send forespørgsel

DEN PÆNE HISTORIE

En beretning fra et arbejdsbord om at formidle historisk materiale

Det er et genkommende motiv for mig at arbejde med historiske emner i skrevet eller tegnet form. Jeg fortæller om lykken ved at grave sig ned i detaljen, få adgang til noget jeg ikke ved, støde sig på små passager der bliver store forhindringer og tage afsæt i alt det ingen ved.

Varighed 1 time.

Send forespørgsel

HOVEDSTOLEN

Hvordan manifesterer designnationen Danmark sig i billedbøgerne?  (Og hvad sker der egentlig i bogillustrationers baggrund?)

Tea har fundet en stak børnebøger frem, - den ældste fra 1949, den yngste helt nyudgivet. Alle med møbler af Wegner, Finn Juhl og Arne Jacobsen i billedsiden

Varighed 1 time. Foredraget er kun for voksne.

Send forespørgsel

WORKSHOP: DEN MORGEN VI VAR HYRDER

Workshop til indskoling 0.3. klasse

Kom på en rejse ind i barokken med musiker og fortæller Poul Høxbro og illustrator Tea Bendix. Vi ser på tidens malerier og musik, tegner i lys og skygge, holder en fête champêtre og hører barokmusik spillet live af Concerto Copenhagen. Men hvad får du til frokost.... er du hof eller hyrde?  

Du behøver ikke være god til at tegne for at deltage i TEGNEWORKSHOPPEN men du skal have lyst til at prøve at tegne på mange forskellige måder. Blandt andet skal vi prøve om man kan tegne med ørerne og tegne hvordan musikken lyder. Er der forskel på at tegne til forskellige satser? Og ligner vores tegninger hinanden når vi tegner til den samme musik?

Send forespørgsel

WORKSHOP: CIRKELDIGTE

Poesi, der gør dig rundtosset

Visuel poesiworkshop med Tea Bendix. Vi sætter digte oppe og nede, på lofter, ruder, spejle, vægge og gulve, indeni og rundt om ting. Hvis vi har tid nok laver vi også toiletrullekunst, uendelighedskort, møbiusbånd, foldebøger, papirsmykker og julepynt. Vi slutter af med fin fernisering, sæbebobler, vanillekranse og cirkelshow. For nogle gange skal digte kravles, cirkles, danses, roteres, snurres og rulles! 

Workshoppen er dog sjovest når den afholdes sammen med Thorstein Thomsen:
Rimværksted med forfatter Thorstein Thomsen. Vi fordyber os i ord, taler om cirklen som princip i vores livsrytme, om gode og onde cirkler og skrive sine egne digte. Thorstein læser op, inspirerer og spiller akustisk til deltagernes cirkelsange, cirkelrap, cirkelråb og cirkelsnak. Workshoppen kan sluttes med en fin fernisering med et fælles afsluttende cirkelshow efter princippet hurtigt-ind-hurtigt-ud for de optrædende. 

Evt tilsat rimedans med danseren Ingrid Kristensen. 

Send forespørgsel

WORKSHOP: LANGE PETER MADSEN

Tegneglæde i lange baner for børn og voksne

Hvem kender ikke historien om Lange Peter Madsen? Kom og vær med, når vi skaber byen, hvor de lange mennesker bor. Illustrator Tea Bendix står klar til at hjælpe med opbygningen.

Varighed 2-3 timer

Send forespørgsel

WORKSHOP: RUMREJSE

En højtflyvende workshop for børn og voksne

Vi skal på eventyr i rummet og vi skal selv bygge flyveren! Vi klipper, limer og tegner rumskibe. Nogle der er seje. Nogle der kan hænge. Og nogle der kan flyve RIGTIG langt. 

Varighed: 2-3 timer

Send forespørgsel

WORKSHOP: TO BE DIGITAL

Tegneworkshop med selfiestang for børn og voksne 

Vi kortlægger os selv, vores færden og relationer uden facebook og google og laver rigtig flotte tegninger. 

Varighed: 2-3 timer

Send forespørgsel

KONCERT: DEN MORGEN VI VAR HYRDER

Barokmusik for store og små ører

Koncert for børn og bedsteforældre / til indskolingen 0.3. klasse

Tea Bendix, illustrator og forfatter, og Poul Høxbro, musiker og storyteller, er kræfterne bag en billedbog med indlagt CD med barokmusik, som udkom i et samarbejde mellem Forlaget Carlsen og Concerto Copenhagen. Poul Høxbro fortæller frit og levende og spiller engelsk og fransk barokmusik på enhåndsfløjte og tromme sammen med et ensemble af musikere fra Concerto Copenhagen. Vi viser bogens tegninger på storskærm plus et stort ekstramateriale. Efter koncerten er der tid til spørgsmål

Målgruppe: 5-8 år. Gerne med bedsteforældre.

Antal: Koncerten fungerer for grupper på 1-4 klasser på én gang.

Varighed: 35-45 minutter

Sprog: Koncerten kan afholdes på engelsk, tysk, svensk, dansk

Koncerten kan spilles to gange eller efterfølges af foredrag.

-->