TORBEN VILLEKJÆR

Fra rocker til iværksætter

Send en uforpligtende forespørgsel

Vi svarer inden for 24 timer
Torben Villekjær holder tankevækkende foredrag om sin egen tidligere tilværelse som rocker, og om hvordan han kom ud af det hårde miljø og i dag er iværksætter og hjælper andre mennesker, der befinder sig på kanten.

For Torben Villekjær har den kriminelle verden og rockermiljøet været en fast del af hans liv, indtil han blev 30 år. Som en vej ud af miljøet valgte Torben at uddanne sig og begyndte at holde foredrag om sit tidligere liv på kanten.

Torbens involvering i rocker-miljøet kom til en brat afslutning efter afsoning af en fængselsdom, og efterfølgende skulle han finde en ny identitet. Med erfaringerne fra rockermiljøet i frisk erindring tog Torben springet ud i det uvisse og startede op som NLP-udlært terapeut i det projekt som senere skulle blive til HeadON.

Torben Villekjær er netop aktuel med en ny, anmelderrost bog CTRL+ALT+DELETE, der er forfattet sammen med forfatter Lene Rode. Bogen kan købes her. 

Foredrag

Send forespørgsel

CTRL + ALT + DELETE

Foredraget, der ryster, rører og flytter unge mennesker på kanten af loven og samfundet. Også meget velegnet for socialpædagoger, politifolk og andre, der arbejder for at gøre en forskel for vores unge. Torben C-Bohnhardt var engang et svigtet og misbrugt barn, der blev hardcore rocker, før han trykkede ctrl+alt+delete på sit liv og startede helt forfra. Og som i dag bruger hver eneste vågne time på at hjælpe andre ud af misbrug og kriminalitet. Det sværeste var ikke at træde ud af rockermiljøet, men at få lov at træde ind i samfundet. Mød ham i et foredrag, du aldrig vil glemme.

Send forespørgsel

FRA ROCKER TIL IVÆRKSÆTTER

Foredraget henvender sig til skoleseminarer og erhvervslivet og handler om en utraditionel måde at blive iværksætter på.

Foredraget starter med en kort introduktion af Torbens start og avancement i rockerkredsene i Aarhus i 90'erne og 00'erne og drejer herefter over i det kritiske exit fra miljøet og opstarten som social iværksætter og nyt menneske. Forfremmelserne fra hang-around til fuldgyldigt medlem og herfra opad i graderne kan i høj grad sammenlignes med et aggressivt og hurtigt voksende erhvervsmiljø, hvor grænsen mellem venner og fjender er hårfin, og politiske beslutninger fra den topstyrede virksomhed kan have store personlige implikationer.

Foredraget fortæller om en rejse fra kriminaliteten over i det sociale iværksætteri og om nødvendigheden af at ville hjælpe sig selv, før man hjælper andre. Torben fortæller om vejen til at skabe sig et nyt liv som iværksætter, om ikke at ligne en typisk iværksætter, og hvordan man kan hjælpe andre, selvom man har en unik baggrund og tatoveringer fra top til tå.

Foredraget handler også om Torbens selv-indsigt i, hvordan han selv ser på andre mennesker, samt hvor stor en betydning identitet har.

Foredraget varer cirka to timer, i hvilke Torben med garanti giver noget at tænke over.

Vores målgruppe møder mange udfordringer på deres vej, og vi ved at statistisk set har mange anbragte unge på et tidspunkt i deres liv, kontakt til kriminalforsorgen (...) Det er vigtigt for dem, at de er klar over hvilke konsekvenser det kan have og hvilke udfordringer der kæmpes med, når livet kommer ud af kurs. Det har blandt andre Head On hjulpet os med at synliggøre, på en unik og indlevende måde. Head On tilbyder oplysning og støtte til at komme videre i livet."
Susanne Jensen, Projektleder Børnehjælpsdagen
Vi oplever at vores unge mennesker bliver meget eftertænksomme. Arrangementerne sætter mange tanker i gang, og flere unge har ligefremt udtalt, at dette var det wake up call som de havde brug for."
Susanne Jensen, Projektleder Børnehjælpsdagen
At have en levende fortælling, fra en person som har været ude at vende, der hvor ingen af de unge ønsker at komme ud, gør at tingene bliver meget mere håndgribelige. Det er ikke kun et skræmmebillede som de prøver at sætte op - nej det er folk der faktisk har levet det liv, og det kan ikke anbefales."
Susanne Jensen, Projektleder Børnehjælpsdagen
Mit første møde med Torben Bohnhardt slog mig fuldstændig bagover. Jeg var en af tilhørerne til et foredrag med en joggingklædt rockertype, der benyttede sig af de værste århusianske gloser. Han udfordrede os helt til grænsen. Som nyvalgt borgmester i Viborg Kommune har jeg bestemt tænkt mig at benytte mig af Torbens store viden og mange ideer på unge området. Jeg er sikker på, at han også vil kunne inspirere os i Viborg Kommune."
Ulrik Wilbek, borgmester i Viborg
Hvis du er en af de trygge eksistenser, der tror du lever i et land uden kriminalitet, så vil du for alvor blive rystet i din grundvold. Hvis du tror, at det kun er bestemte mennesker, der kan ende i banderelationer, så vil du vide bedre bagefter. Og hvis du vil møde et meget spændende menneske, der traf de forkerte valg i sin ungdom og nu forsøger at gøre det godt igen, så kan du møde ham her. En gang kriminel er heldigvis ikke altid kriminel."
Ulrik Wilbek, borgmester i Viborg
Det blev en interessant og meget anderledes aften i netværket, hvor vi blev taget med ind i en verden, der ligger langt fra vores normale trygge og privilegerede liv. Torbens historie understreger, hvordan en utryg barndom kan føre til forkerte valg, der kan påvirke ens livsforløb. Samtidig gav Torbens oplæg anledning til refleksioner og diskussioner om vores egne fordomme og tilbøjelighed til at stigmatisere vores medmennesker."
Jakob Lykke Hansen, medlem af VL21
Torben er en fremragende foredragsholder, der i den grad kommer ud over kanten og balancerer fornemt mellem indlevelse og provokation for at fastholde sine tilhørere."
Jakob Lykke Hansen, medlem af VL21
Jeg vil anbefale alle der trænger til at få rusket op i deres privilegieblindhed et foredrag med Torben - men det er ikke for børn!"
Jakob Lykke Hansen, medlem af VL21
-->