XENIA SVENSSON

Socialpædagog, forfatter og foredragsholder

Send en uforpligtende forespørgsel

Vi svarer inden for 24 timer
Vil i vide mere om unges svære, digitale liv eller ungdomslitteraturen lige nu? Hvad enten det er for fagpersoner eller for de unge mennesker selv, fortæller Xenia Svensson både levende og relevant om netop dét.

Hvordan taler vi om det, der endnu ikke er ord for?

Hvilken betydning har sociale medier for de sårbare unge i dag? Og hvordan danner vi hinanden til at gebærde os online?

Det er nogle af spørgsmålene, Xenia Svensson forsøger at besvare både i sit arbejde som socialpædagog, men også i sit forfatterskab.

Med en levende fortællestil, solid faglighed og god portion humor fortæller Xenia i sine foredrag om alt fra digital selvskade og sociale mediers dynamikker til ungdomslitteraturens bidrag ind i ungdomskulturen i dag. 

Xenia Svensson (f.1992) er uddannet socialpædagog og arbejder til hverdag på et botilbud for voksne med svære og komplekse spiseforstyrrelser og med selvskadeproblematik. I sin hverdag arbejder Xenia med mennesker på kanten af samfundet, og hun har viet sit pædagogiske virke til at arbejde med dem, andre ikke forstår. 

I sit forfatterskab har Xenia gjort en ære ud af at skrive ungdomsromaner om aktuelle, tabuiserede emner i ungdomslivet lige nu, med særligt fokus på det digitale liv, der er et vilkår i ungdommmen i dag. 

Jeg dør på fredag er hendes debutroman fra 2023, der er rost af både læsere, anmeldere og de mennesker, bogen handler om.

Foredrag

Send forespørgsel

At sætte ord på det vi ikke taler om - et foredrag om at være forfatter med en mission om at belyse tabuer

Et foredrag, hvor der sættes fokus på at skrive om tabuer og emner, der for mange kan virke voldsomme. Her fortæller jeg dels om at gå fra idé til færdig bog i hænderne på læseren, men også om de mange overvejelser, jeg gør mig, når jeg vælger at skrive til og om en målgruppe, jeg er væsentlig ældre end. Ydermere vil der være oplæsninger og mulighed for samtale omkring bogen, hvis den er brugt i fx. undervisningssammenhænge

Send forespørgsel

Den svære, digitale ungdom - et foredrag om digital selvskade og sociale mediers påvirkning i den sårbare ungdom

De unge mennesker er online, hvad enten vi vil det eller ej. Derfor er vi nødt til at tale om, hvordan de gebærder sig online. Et foredrag om digitale fælleskaber, deres ressourcer og ikke mindst deres faldgruber. Med udgangspunkt i den nyeste forskning og adfærdspsykologi redegør jeg for, hvorfor de digitale fællesskaber kan virkelighedsforvride samt isolere de allerede sårbare unge. Foredraget kan vinkles både til de unge og fagpersoner alt efter behov.

Send forespørgsel

Det svære ungdomsliv i litteraturen - et foredrag om ungdomsbøger, der tør tale om de svære ting i ungdomslivet

Et foredrag om, hvordan specielt nyere dansk ungdomslitteratur tager emner op, der gør ondt. Litteraturen kan blive et værktøj ind i samtalen om den svære ungdom eller give indblik ind i andres virkelighed. Foredraget er en blanding af fortælling om eget forfatterskab og anbefalinger af andre forfattere, der italesætter den svære ungdom.

Tusind tak for et levende, relevant og mørkt oplæg. Det har været med til at klæde vores kommende pædagoger på til en virkelighed med sårbare unge, der har brug for voksne i deres liv, der forstår dem."
Undervisere på Diakonhøjskolen, Aarhus
Xenia var professionel og tydelig i sin formidling af et komplekst og meget ubelyst emne. Samtidig mødte vi en smilende, imødekommende og levende kvinde, der efterlod alle med et ønske om endnu mere viden og læring om det digitale liv hos de mennesker, vi arbejder med til hverdag."
Ansat på socialpsykiatrisk bosted
-->