Elis verdensrum handler om den seksårige Eli, hvis far er sømand og væk i lang tid ad gangen. Derfor tænker Eli over tiden; hvad er det egentlig for noget, og kan tiden gå hurtigere, hvis man beder den om det? Eller hvad nu, hvis man stopper globussen, så den ikke drejer rundt; stopper tiden så?

Børn er gode filosoffer: De stiller spørgsmål, som vi voksne ofte ikke skænker en tanke eller tager for givet og Elis verdensrum er et glimrende afsæt til at tale om vores oplevelser af tiden. Vi kender alle, at tiden både kan gå hurtigt og langsomt, og er der noget, både børn og voksne er fælles om, er det netop vores forhold til tiden; vi ældes og formes af den, men den er som et stykke vådt sæbe, den er svær at holde fast i og få hold på.

Elis verdensrum sætter fokus på tiden, ud fra en konkret begivenhed om, hvorvidt Elis far når at komme hjem til fødselsdagen. Det fungerer fint uden at være påtrængende eller for luftigt. Og Otto Dickmeiss illustrationer må fremhæves for at passe aldeles glimrende til det filosofiske univers, hvor virkeligheden og fantasien mødes. De efterlader læseren med en eftertanke, der går hånd i hånd med bogens tekst: Er virkeligheden nu også sådan, som vi umiddelbart tror, den er? Der er også noget melankolsk over illustrationerne, der på den måde understøtter Elis savn. Der er her maser af tankeguf for nysgerrige sjæle - både børn og voksne.

Skønlitteratur
Høst & Søn
Lone Elmstedt Bild
Otto Dickmeiss
32
Christoffer Boserup Skov
20. oktober 2017

Seneste anmeldelser

-->