Juni 2004

Endnu engang ser vi, hvordan historien bag historien er en meget vigtig faktor, når en ny bog kommer på markedet.
Om og bag Harry Potter - vi kender den alle til fingerspidserne.
Nu kommer historien om og bag LØVEDRENGEN.
Bag pseudonymet Zizou Corder gemmer sig igen en enlig mor og denne gang hendes 10-årige datter. Løvedrengen begyndte egentlig som godnathistorie, men efter et fødselsdagsønske fra datteren begyndte moren at skrive den ned.
Britiske forlag kappedes om at udgive. Filmrettighederne er købt af Steven Spielbergs Dreamteam. Der er med andre ord lagt op til en drømmestart for en børnebog.

Historien handler om 12-årige Charlie med den særlige evne til at kunne tale katsk. Som baby blev han revet af en leopard, fik lidt af dens blod i såret og har siden haft kattesproget i sig.
Charlies forældre er forskere. De har fundet kuren mod en astmaepidemi, som hærger, og som også Charlie lider af. Forældrene bliver bortført af kyniske folk fra medicinalindustrien, som vil forhindre at formlen udbredes med manglende indtjening til følge.
Det bliver kattene som hjælper. Én overbringer små sedler mellem Charlie og forældrene. Og da Charlie får hyre ombord på et stort flydende cirkus på vej til Paris, møder han de dresserede, sørgmodige løver, som han hjælper fri. Til gengæld hjælper de ham i sin søgen efter forældrene.

Mod slutningen er Charlie og løverne på vej mod Venezia i Orientekspressen. Her møder de Kong Boris af Bulgarien. ”Du er et modigt og dumdristigt barn”, udtaler han. Og det er netop den kombination, som gør Charlies farefulde færd til en helt eventyrlig historie.

Handlingen udvikler sig uden store falbelader og er udpræget ikke-voldelig. På en måde gammeldags. Igen og igen fastholdes spændingen med spørgsmål om, hvad der vil ske, og der er mange opsummeringer af, hvad der allerede er sket. Det virker i mine øjne som en undervurdering af børnelæseren og vil gøre, at den nok får svært ved at slå igennem hos de større børn.
Men historien er god og gedigen underholdning. Hvilket sikkert også vil fremgå efter en tur i Spielbergs succesmaskine.
Dette var ordene bag ordene - for øvrigt første bind i trilogien.
Skønlitteratur
Borgens forlag
Zizou Corder
301
Tina Mikkelsen
10. juni 2004

Seneste anmeldelser

Tilmeld dig vores nyhedsbrev