Marts 2005

En uafhængig fortsættelse af ”Maries løfte”

Året er 1794, og vi befinder os i Paris, som er præget af Robespierres rædselspolitik under den franske revolution.
Her følger vi den unge pige Marie i hendes søgen efter sin syge mor. En søgen, der fører hende ud på en lang og besværlig færd gennem gaderne i Paris. For byen er stor og fuld af mennesker, der alle har hemmeligheder og planer med Marie.
Blandt disse møder vi kostedrengen Camille, den utilregnelige gøgler Hyacinthe og den prostituerede Thérèse med ugleøjnene.

Bogen skildrer på glimrende vis revolutionens kaos og guillotinens blodige nærvær i det parisiske folks sind. Den holder læserens opmærksomhed fanget gennem et spændende persongalleri, hvis motiver man hele tiden prøver at gennemskue.
Sproget er indlevende og varieret, og børn, der læser bogen, vil ofte støde på nye og spændende ord, som måske kræver en forklaring. Eksempelvis: samovar, dårekiste, hærdebred, drøsig og ilsom.
Handlingen fortaber sig dog ikke i detaljerne omkring den franske revolution. Det er lykkedes forfatteren at holde sig til bogens egentlige plot, nemlig Maries søgen efter sin mor. Herigennem berører bogen temaer som venskab, afsavn og drømme set gennem en ung piges øjne.
Bogen kan varmt anbefales til læseglade piger på mellemtrinnet, der kan leve sig ind Maries tanker og oplevelser.
God fornøjelse!
Skønlitteratur
Carlsen
Marianne Wiizan
230
Bjarke Jon Jensen
16. marts 2005

Seneste anmeldelser

Fannis farver 1-10
Skønlitteratur
Tordenhuset
Skønlitteratur

Tilmeld dig vores nyhedsbrev