Januar 2005

Lars Bukdahl debuterer med denne bog som børnebogsforfatter, og han giver den på alle tangenter med eksperimenter og leg med ord. Men historien om Billy Bob Malone, elev på NASA’s hemmelige astronautskole i New York, er på trods af sin korte form ret så svær at tygge sig igennem. Både ord og handling kommer strømmende i hæsblæsende kaskader. Og det kan man nemt gå hen og kløjes i, hvis man ikke er en erfaren læser.
Billy Bob er ven med robotten Zoom. Han har installeret en sender i Billy Bob’s hjelm, så han kan sende hemmelige beskeder, når Billy Bob skal på en farefuld færd for at redde verden fra et kosmisk kattedyr.

”…det er en mærkelig dag det er en mærkelig dag
det er en mærkelig dag ingen skal have timer ingen
skal have timer ingen skal have timer rektor har en
besked rektor har en besked rektor har en besked en
tophemmelig besked en tophemmelig besked en top-
hemmelig besked afleveret af en skriggul kampdue
afleveret af en skriggul kampdue afleveret af en skrig-
gul kampdue …”

Lars Bukdal har helt sikkert haft en sjov leg i gang. Ingen tvivl om det. Spørgsmålet er om børnene kan hoppe med ind i legen. Eller om Lars Bukdal har været så optaget, at han ikke får inviteret de andre børn.
Men et interessant bud på et anderledes stykke børnelitteratur og frem for alt spændende stof til den første indføring i lyrikkens verden. Hvis man altså får hjælp af læreren.

Billedsiden bløder heldigvis op på den svært tilgængelige tekst. Morten Voigt har valgt en enkel, nærmest tegneserieagtig stil. Og det vil børnene helt sikkert falde for.
Skønlitteratur
Dansklærerforeningen
Lars Bukdal, illustreret af Morten Voigt
52
Tina Mikkelsen
19. januar 2005

Seneste anmeldelser

Tilmeld dig vores nyhedsbrev