Juni 2005

MIN FAMILIE er en lille, unik suppeterning af en bog med essens af skælmsk humor. Oscar er hvalpen i en vind og skæv forsamling af familiære gadekryds (opretgående hunde med tøj på), og hvad stiller man lige op, når alle hundehovederne kommer til fødselsdagsselskab og forærer én en mundharmonika?

Komisk, skønt skævt og rablende rammende udleverer Oscar familiens pinligste forhold; hvem der har et godt øje til hvem, halvsøskende, efterladte, utroskaber og nye bekendtskaber, og det lykkes helt genialt for forfatteren Oscar K. at skrive hjerte og smerte ind i familien Hundeliv.
Ikke småting man skal høre. Men sikkert heller ikke usandsynligheder i virkelige børns hverdag.

På side 1 introduceres familiefotoet: ”far og mor og bedstefar og morfar og mormor og onkler og tanter, mostre og fastre og os unger og Karen og Knud og de andre og en dreng, der hedder Jens.”
Et storartet udgangspunkt at vende tilbage til igen og igen, når man som læser bliver forvirret over hvem-er-hvem, når først introduktionen tager fart.

Oscar er dog den heldige hund at have sin helt egen mor og far. Til gengæld må han holde styr på, at søster Elses far ”var kæreste med min mor, før hun blev gift med min far” og at Kaj er ”min fars første kones ældste søn.”
Et regnskab, som kræver højere grad af matematisk forståelse og giver et stamtræ, som siger spar-to! Bare ærgerligt når ens voksne skifter partner, som man selv skifter underbukser.

Den sprudlende tekst spiller sammen med hylende herlige illustrationer af Dorte Karrebæk. Hver enkelt familiemedlems problem tegnes på kornet. Med et glimt i stregen. Og stor, stor sans for karakteregenskaber hos alle fra fræk slagterhund til følsom puddel. .

Til slut viser det sig for resten, at Oscar ikke selv er med på familiefotoet. Det var vist noget med den der mundharmonika …
Skønlitteratur
Alma
Oskar K. illustration: Dorte K
26
Tina Mikkelsen
17. juni 2005

Seneste anmeldelser

Fannis farver 1-10
Skønlitteratur
Tordenhuset
Skønlitteratur

Tilmeld dig vores nyhedsbrev