Februar 2005

”Sjældne dyr” er første bog i serien om Edgar & Ellen

Edgar og Ellen er navnet på to ondskabsfulde tvillinger, der bruger al deres energi ind på at pine og plage deres omverden mest muligt. De to magre og blege tvillinger bor i deres mærkværdige tårn i udkanten af byen Nods Lemmer. Afskåret fra de pæne, velordnede huse udtænker de deres skøre påfund. Og dem er der mange af. Man forstår hurtigt, hvorfor deres forældre er taget på en udvidet jordomrejse!

Edgar og Ellen keder sig, men de finder ud af, at hvis bare de havde nogle penge, så vil de have mulighed for at lave alle de sjove ting, som de har lyst til – fx købe nogle enorme puder, så de kunne stoppe kloakkerne til eller købe en gigantisk vindmølle, som de kunne bruge til at blæse gødning ud over hele byen.

De opdager, at eksotiske dyr er i høj kurs, og får den geniale ide at kidnappe kæledyr fra byens børn, pynte dem med sølvglitter og maling, for så at sælge dem som eksotiske dyr.

Edgar og Ellen forsøger desperat at sælge deres hjemmelavede eksotiske kæledyr, som de i mellemtiden har givet besynderlige nye navne, til overpriser. Det kommer der flere sjove episoder ud af, og det går selvfølgelig heller ikke helt efter planen.

Bogen sprudler af fantasi og vil sikkert resultere i mange små kluk og smil på læberne. Den er tilpas provokerende og sproglig stimulerende – læserne udfordres fx ved så umoderne ord som ”agtværdig” og ”skadefro”.

Der er mange herlige finesser i historien, finurlige personer, og samtidig skrider handlingen frem i et fint tempo.

Kort sagt: De 8-12 årige vil simpelthen elske denne serie. Edgar & Ellen har i øvrigt deres egen hjemmeside, hvor man kan få et større indblik i deres mærkelige verden (www.edgarandellen.com).
Skønlitteratur
Gyldendal
Charles Ogden
128
Christoffer Boserup Skov
12. februar 2005

Seneste anmeldelser

Fannis farver 1-10
Skønlitteratur
Tordenhuset
Skønlitteratur

Tilmeld dig vores nyhedsbrev