Juni 2005

I den tredje bog i serien om Edgar og Ellen får de to tvillinger kamp til stregen. Deres yndlingsbeskæftigelse er at pine og plage borgerne i byen Nods Lemmer på alle mulige og umulige måder. Men pludselig opdager de, at alle deres planer over fremtidige narrestreger er stjålet, og samtidig kan de se, at deres ideer bliver udført rundt om i byen.

Edgar og Ellen er naturligvis frustrerede over, at en mystisk skikkelse, der går under navnet ”Mureren”, hugger alle deres ideer. De sætter alle kræfter ind på at finde Mureren, og deres jagt bringer dem ned i et underjordisk system af grotter. Her finder de bl.a. ud af, at det hele har noget at gøre med borgmesterens planer om at bygge et luksus hotel.

Det lyder indviklet, men er det egentlig ikke, historien har et godt flow. Bogen knytter de foregående bøger i serien sammen til en helhed samtidig med, at den rejser nogle spørgsmål, som skal besvares i den næste bog. Edgar og Ellens børne-univers bliver i øvrigt, på glimrende vis, sat i perspektiv af byens pengegriske og egocentrerede borgmester Knightleigh, som symboliserer voksenlivets fantasiløshed og snæversyn.

Som det også er tilfældet i de to foregående bøger, får fantasien frit løb, og sproget sprudler. Kombinationen af den florerende fantasi og spøjse ord udfordrer læseren – noget som enhver god børne- og ungdomsbog skal.
Skønlitteratur
Gyldendal
Charles Ogden
144
Christoffer Boserup Skov
16. juni 2005

Seneste anmeldelser

Fannis farver 1-10
Skønlitteratur
Tordenhuset
Skønlitteratur

Tilmeld dig vores nyhedsbrev