ANNETTE HERZOG

Forfatter, oversætter, forlægger og foredragsholder

Send en uforpligtende forespørgsel

Vi svarer inden for 24 timer
Rejs i tid og rum med forfatteren Annette Herzog.

Annette Herzogs forfatterskab spænder vidt: humor, gys, pigebøger og graphic novels samt autobiografiske bøger om hendes opvækst i DDR. Hendes anmelderroste bøger er blevet oversat til 18 sprog og har modtaget mange priser. Annettes foredrag er levende og i øjenhøjde med eleverne, uanset om de går i 2., 6. eller 9. klasse eller også i 2.G. Hun viser altid billeder. Et foredrag varer typisk mellem 60 og 90 minutter og kan sammenstrikkes ud fra hvilke eller hvilken af hendes bøger eleverne har læst og andre individuelle ønsker.

Der kan  søges støtte til hendes foredrag gennem puljen Levende Litteraturmøder for børn og unge (søges via hjemmesiden kunst.dk).

Foredrag

Send forespørgsel

Hvordan laver man en bog?

Med afsæt i en bog, der passer til elevernes alder, fortæller Annette om sit arbejde og om de tanker og oplevelser, der ligger til grund for bogen. Hun viser billeder fra sit arbejdsliv og bøgernes tilblivelsesproces alt fra de første idéer og noter til illustratorens skitser, forsideudkast, valg af titel og mere.

For: 1.-5. klasse.

Send forespørgsel

Hvem er jeg?

Den prisbelønnede graphic novel Pssst! handler om identitet. Hvorfor er jeg blevet netop den, jeg er? Hvorfor ser jeg ud, sådan som jeg gør? Kan jeg selv bestemme, hvordan jeg udvikler mig? Det er store tanker, den 12-årige hovedperson Viola tumler med, men det bliver fortalt på en let, sjov og underholdende måde med lige så meget tekst som billeder. Bogen opstod i samarbejde med illustratoren Katrine Clante, som fik Kulturministerens illustratorpris for bogen.

For: 4.-7. klasse.

Send forespørgsel

Hjælp, jeg er forelsket!

Viola er forelsket i Storm, og Storm er forelsket i Viola. Men hvordan skal de sige det til hinanden? Der opstår smertefulde misforståelser ... Den anmelderroste graphic novel Hjertestorm/Stormhjerte kan læses fra to sider og er illustreret af de to prisbelønnede illustratorer Katrine Clante og Rasmus Bregnhøi. Bogen blander fakta om kærlighed og sex med sjove og pinlige historier, som har deres baggrund i virkeligheden. Den giver anledning til eftertanke og svar på mange spørgsmål. Føler alle det samme, når de er forelskede? Hvad kan man gøre for, at en anden bliver interesseret? Hvordan kommer man over kærestesorg? Bogen og foredraget plejer at tryllebinde eleverne, fordi det er et emne, der interesserer alle!

For: 6.-9. klasse.

Send forespørgsel

Om at vokse op i DDR

Annette tilbragte de første 30 år af sit liv i DDR og oplevede murens fald i Berlin. Hun fortæller om, hvordan det var at vokse op på den anden side af jerntæppet, om jagten på et par ægte cowboybukser og andre eftertragtede mangelvarer, om at gå i skole i DDR, om landets historiske baggrund og meget mere. Annette tager udgangspunkt i sine to bøger DET DER VAR -  Historier fra den anden siden af muren og På vores side af muren. Hun kan tale på dansk og tysk eller på en blanding af begge sprog. Eleverne går altid ud af timen underholdt og lidt klogere end før.

For: 6. klasse til gymnasie.

Send forespørgsel

Bøger på dansk og på tysk

Mange af Annettes bøger findes både på dansk og på tysk. Hun kan fortælle, hvorfor hun nogle gange vælger at skrive en bog først på dansk og andre gange på tysk. Når hun selv oversætter sine bøger fra det ene til det andet sprog, skal hun af forskellige grunde tit ændre og tilpasse teksten. Tit får en bog også nye og helt anderledes illustrationer i nabolandet. Det kan være interessant for både elever og voksne at høre om de små, men væsentlige kulturforskelle mellem Tyskland og Danmark, når det handler om børnelitteratur. Foredraget kan holdes på tysk og på dansk og er specielt interessante for tysklærere og skoler i grænseområdet.

For: Alle elever og voksne, der lærer eller underviser tysk

 

-->