MARIANE SIEM

Fortæller, talepædagog og dramaturg

Send en uforpligtende forespørgsel

Vi svarer inden for 24 timer
Kom med ind i et legende, fortællende og fantasifuldt univers sammen med Mariane og de 2- til 6-årige børn, du er sammen med til daglig. Mariane elsker at lave improviserede historier, og hun ønsker at inspirere både børn og voksne til at fortælle i nu'et og sætte krop på ordene, så der bliver plads til sproget, legen og de fælles oplevelser.

Mariane Siem laver både involverende forestillinger og legende fortælleforløb, hvor de voksne deltager på lige fod med børnene. Hun tilbyder også at lave forældreoplæg om vigtigheden af at læse bøger for børn i forhold til deres sproglige udvikling - og har mange års erfaring som instruktør, når en børnehave skal lave en teaterforestilling.

Foredrag

Send forespørgsel

Aktiv fortælling

I samarbejde med børnene lærer de voksne at fortælle enkle og levende historier, hvor børnene er fysisk aktive i handlingen. Den voksne skaber rammerne og inviterer hele tiden børnene til at byde ind, så børnenes - og de voksnes - fantasi udvikles. Historierne tager sit udgangspunkt i børnenes valg af en legetøjsfigur, som så bliver hovedpersonen i historien. "Aktiv fortælling" styrker børnenes leg og sproglige kompetencer og passer til børn i aldersgruppen 1½ - 6 år. Der kan være 12 - 15 børn med hver gang, og op til 4 voksne.

Send forespørgsel

Leg en bog

Med udgangspunkt i principperne i dialogisk læsning bruges billedbogen som udgangspunkt for en spændende leg mellem børn og voksne. Alle byder ind med ideer til, hvordan man kan sætte handling, krop, mimik og stemme til billedbogens tekst og illustrationer. Denne måde at lege bogen på udvikler børnenes fantasi, sprog og sociale samspil - og giver voksne mulighed for at styrke deres pædagogiske faglighed i forhold til leg og fantasi.

"Leg en bog" passer til børn i aldersgruppen 2 - 6 år. Der kan være 12 - 15 børn med hver gang, og op til 4 voksne.

Send forespørgsel

Hatteteater

I "Hatteteater" kommer børn fra publikum på scenen og vælger en hat - helt efter eget ønske. Hver hat repræsenterer forskellige roller. Børnene på scenen involveres nu som skuespillere i det teaterstykke, som Mariane finder på. Hun inviterer også det øvrige publikum til at byde ind med forslag til handlingen i de 3 små teaterstykker, som hver varer cirka 12 minutter. 

Fantasi, overraskelse og samspil med publikum er kodeordene i "Hatteteater", hvor intet er planlagt på forhånd, og hvor alt er improviseret frem. "Hatteteater" kan laves for og med børn fra 3 år og opefter.

Mange tak for i går, hvor var det bare en skøn dag. Dit hatteteater er virkelig fuldstændig fantastisk :-)"
Betina Ekkersgaard Balslev, Kulturformidler Børnebiblioteket, Silkeborg Bibliotek
Endnu engang tak for den mega gode læring vi altid får og som vi bruger hver dag."
Maryam Tahiri, privat dagplejer, Beder
Tak for samarbejdet og den store indsats du har gjort i vores dagtilbud. Både børn og personale taler om de oplevelser du har givet dem, så du har plantet ideer hos dem om, hvordan teater kan bruges i det pædagogisk praksis."
Viktoria Erdei Mogensen, Pædagogisk leder & Souschef, Børnehuset Luften, Viby
-->