Spændende kortroman i serien Årgang 2024 med temaet Forvandling. Jakob, Bjørn og Jonathan er altid sammen, men så starter Eva i deres klasse. Hvad sker der med drengene i deres spirende seksualitet, når det mystiske feminine blander sig i dynamikken?

Bæst indgår i Årgang 2024, en serie på 5 kortromaner med det fælles tema forvandling med forskellige anerkendte forfattere. Der er også en novellesamling i serien med samme tema, hvor novellerne er skrevet af dimittender fra Manuskriptskolen for Børnefiktion.

Bæst handler om en drengegruppe på tre, - jeg-personen Jakob, Bjørn og Jonathan, som alle går i samme klasse. De tre drenge er meget forskellige. Jakob er fra en almindelig middelklassefamilie og følger helst reglerne, Bjørn kan godt lide at provokere og overskride grænser, og Jonathan er en mere blid og tilbageholdende karakter. En dag starter Eva i deres klasse, og med tiden bliver hun en del af deres gruppe. Eva overskrider også grænser, men hun er samtidig meget spændende, fordi det er nyt land, der erobres med hende. Undervejs i historien får vi også et indblik i forskellige gruppedynamikker - både i den lille gruppe og i klassen. Hele fortællingen er skrevet med underspillet sitren, så man læser historien i én køre med dirrende nervøsitet for, hvad der er på vej.

Bogen kan bruges til frilæsning for unge, der ønsker at læse kortere tekster, men den kan også bruges i undervisningen i udskolingen, hvor man kan dykke ned i temaet forvandling, enten i denne bog alene eller sammen med de andre titler i serien.

Skønlitteratur
Gads Forlag
Jonas Kleinschmidt
84
Birgitte Reindel
27. februar 2024

Seneste anmeldelser

-->