Benny Beton er beskrivelsen af drengen Benny Beton, som er meget stærk. Han er så stærk, at han kan løfte en tiger med unger, et højhus med ild i og endda månen og alle planeterne. "Men når Benny er træt… så er det far, der løfter Benny." Sådan er det i mange af de yngste børnehavebørns verden, og Benny Beton rammer tonen fint.

Hvert opslag indeholder en enkelt sætning og en fin tegning, hvor vi ser Benny Beton løfte noget. Tegningerne er holdt afdæmpede med stigende kompleksitet, dog uden at forlade det enkle. Det sidste, Benny Beton løfter, er natten og alle dens drømme. Det er vist med tre talebobler: En med slik og is. En med en ridderborg. En med en palmeø.

Det er en dejlig historie fortalt i børnehøjde. Ingen realisme, som ødelægger den barnlige fantasi. Der er kun ønsket om at være Superman en tid. Og at have en far, som putter, når den tid kommer.

Sarah Engell har med Benny Beton for en tid forladt ungdomsbogsuniverset, hvor hun bl.a. har skrevet 21 måder at dø. Det skift er hun sluppet rigtigt godt fra. Også illustratoren Tanja Eijgendaal har med lige så stor succes henvendt sig til en yngre målgruppe, end hun plejer.

Jeg håber at se og høre mere til de to fremover.
Skønlitteratur
Blæs
Sarah Engell. Illustrator: Tanja Eijgendaal
25
Bjarne W. Andresen
9. august 2015

Seneste anmeldelser

Tilmeld dig vores nyhedsbrev