Carl er sød. Ja, Carl er virkelig sød, bedårende, nuttet og lige til at kramme.

Carl er en elefant-unge, der går på opdagelse i verden med udgangspunkt i de nære erfaringer. I Carl er sød møder vi elefanten Carl og storebror Albert; to elefanter, der leger, øver sig i at sige gummistøvler og ikke dummidøvler, driller hinanden og til sidst griner sammen. Det sker på ti sideopslag; en meget kort tekst (fx Det er morgen. Carl vil op og Nu kommer Albert. Han hjælper Carl.) og en tilhørende illustration.

Derfor er det også en bog for de allermindste oplagt til vuggestuebørn, der i særlig grad kan spejle sig i Carls oplevelser.  

Bogens helt store styrke er Bartholins illustrationer: Simple, men realistiske, illustrationer af Carls verden, der er holdt i behagelige farvekombinationer og i det hele taget er en æstetisk oplevelse. De bærer bogen i sig selv, og som læser træder man ind i et roligt og skønt univers, der er herligt simpelt; illustrationer af søde elefantunger, der tumler rundt.

I serien er også bøgerne Carl og Carl er gul, der er lavet efter samme koncept med en meget enkelt historie og de tiltagende illustrationer. Man kan ganske enkelt ikke andet end holde af disse billedbøger om elefanten Carl!
 

Boganmelder, Christoffer Boserup Skov, er ligeledes foredragsholder her på Pædagogen.

Skønlitteratur
Høst & Søn
Ida Jessen
Hanne Bartholin
20
Christoffer Boserup Skov
5. marts 2018

Seneste anmeldelser

-->