Misundelsen er en grim ting, og Leopold er allerede fra første side fyldt med den. Han er til fødselsdag hos naboens Fedtegris, som får billetter til Flyvende Supergrise. Flyvende Supergrise er det bedste, Leopold ved, og da resten af selskabet vender ryggen til, smider han af misundelse billetterne i kakkelovnen.

Da Fedtegrisen fortæller Leopold, at det var de to, der skulle have været til showet med Flyvende Supergrise, indser han, at han må skaffe erstatning for de billetter, han har brændt. Han sveder derfor som et svin med at tjene penge til at købe nye billetter. Det lykkes kun næsten, og Leopold må derfor sælge sin bedste T-shirt i Genbrugs-ØF, for at historien kan få en lykkelig slutning.

Den dag da Leopold blev misundelig har de samme fantastiske ordspil som tidligere bøger i serien. I genbrugsen er varerne svinebillige, mens billetterne er svinedyre. Naboerne hedder fru Sylte, hr. Galten, hr. og fru Vildsøe osv.

Det er imponerende, som Dina Gellert kan give de små griseansigter helt forskellige udtryk. De fleste er glade, men misundelse, vrede og fortvivlelse blander sig også med glæden. Et opslag er en hel historie i sig selv: Fra venstre mod højre ser vi det bugnende gavebord, den vrisne Leopold, den glade Fedtegris, kakkelovnen og de jublende gæster på vej ud til trampolinen i haven.

Pointen i Den dag da Leopold blev misundelig må være, at selv om man har dummet sig i affekt, kan hårdt slid redde venskabet. Men at man ikke skal gøre det for tit, og på sidste side lykkes det Leopold at undertrykke en ny misundelse, da han ser, at Fedtegrisen har købt T-shirten i Genbrug-ØF til sig selv. I hvert fald lykkes det næsten, for følelser er så svære at styre, og så kan læseren blive bekræftet i, at han/hun ikke er alene om at gøre noget dumt af og til.

Skønlitteratur
Bolden
Dina Gellert
Dina Gellert
48
Bjarne W. Andresen
27. april 2020

Seneste anmeldelser

Bjerget vi bestiger
Skønlitteratur
Dragepasseren 5 og 6
Skønlitteratur

Tilmeld dig vores nyhedsbrev