Verden er mangfoldig og rig på ting og sager, sanser og stemninger. Og det er dette virvar, som Birgitte Krogsbøll tager favntag med i Den fnuggede himmel-pop-trompet. Her bliver der digtet og rimet om alverdens ting og lavet lister over fx grønne ting, man gerne og knap så gerne vil have ind i stuen. Vi kan læse om løbebillen Flinkeben og vinkekrabben Luske og om den lange ræv, der kalder hønen for ”Gokkefis” og grisen for ”Mokkeflis”.

Som læser bliver man næsten overrumplet af de fantasifulde sammenstillinger, mængden af ting og sager og de mange skæve universer. Kreativiteten er i højsædet, sproget er veloplagt og fuld af energi. Se bare på bogens titel; det er nok til at give en kreativt hovedbrud!

Digtene oser lige så meget af kaos, som virkeligheden gør det. Et godt greb, der bliver fulgt til punkt og prikke i teksterne. Ulempen kan være, at man som læser enkelte gange bliver lidt forpustet og har svært ved at holde tungen lige i munden. Bliver sprogglæden måske lidt for konstrueret her?:

Under mellem-ellens nælde
over under-ellens vælde
står en hane der kan hælde
hele åen i en sko

og på lille-sengens tæppe
sidder kilde-engens sneppe
med en svane der kan tælle
store-tåen på en ko


Til gengæld fungerer Wichmanns illustrationer helt eminent; skønne sider, med charmerende og smukke illustrationer, hvor man kan gå på opdagelse eller bare stirre på de naturalistiske tegninger med skønne tvist. Illustrationerne er prikken over iet og gør det til en charmerende bog, der i øvrigt er lavet i herligt tykt papir og her en smuk, lysegrøn stofryg. Målgruppen er børn fra seks år og op.


 

Skønlitteratur
Høst og Søn
Birgitte Krogsbøll
Kamilla Wichmann
40
Christoffer Boserup Skov
18. september 2018

Seneste anmeldelser

Tilmeld dig vores nyhedsbrev