Det lille snefnug forlader modvilligt sin sky. Den lille pige Noelle vil gerne have et stort juletræ. Mens det lille snefnug går på opdagelse i den store verden og finder andre snefnug, smykker Noelle og bedstefar deres lille verden med et lille juletræ. Næste morgen er det lille snefnug landet på toppen af Noelles juletræ og skinner som den klareste stjerne.

Sådan kan man sammenfatte den ordknappe fortælling om længsel efter at høre til og at skabe noget. Og at finde lykken i det små:

Noelle dansede ud i morgensolens stråler. Det lille snefnug fangede strålerne og skinnede som en ny stjerne.

Benji Davies har naturligvis selv illustreret sin historie. Kolde, grå udendørsscener, som fylder hele opslag, suppleres med varme farver inden døre. På det afsluttende opslag giver det lille snefnug lys til himlen over det lille hus og forener dermed varmen og kulden.

Den voksne læser vil vide, at lykken er kort for det lille snefnug, før solen sender det ud på endnu en rejse op til en sky, og så kan historien begynde forfra. Det meget korte forord giver en forsmag på det cirkulære med i et Francis Bacon-citat:

Vi har kun dette øjeblik, der skinner som en stjerne i vores hånd og smelter som et snefnug.

Ordene er få i Det lille snefnug, men illustrationerne er fulde af detaljer. Butiksvindue med varer. Pynt på juletræer. Julepostkort i bånd ned fra trappen. Skyens glade ansigt. Og dyr i massevis: Fugle, hunde, katte, egern.

Historien er så enkelt, at børn kan sidde med bogen alene og memorere, mens illustrationerne giver nye læseoplevelser.

Skønlitteratur
Carlsen
Benji Davies
32
Bjarne W. Andresen
1. januar 1970

Seneste anmeldelser

-->