32 digte formet som fugle. Det er det kreative indhold i denne æstetiske bog, hvor teksten i hvert digt er formet som den fugl, digtet handler om. Og her bliver man som læser udfordret på den måde, man plejer at læse på: Her er det ikke lineært fra venstre mod højre, men nu skal man læse langs en flamingohals, på næbbet af en pelikan og på vingen af en stor hornugle.

Om kolibrien står der, at hvad kan du / som ikke / er større end / en tommeltot / udrette her i verden? / Stå stille i luften / flyve baglæns / stige lige op i vejret / med firs vingeslag i sekundet / så du visker dig selv ud. / Mange blomster regner med dig / Du er den / eneste der / kan bunde / deres / glas. Det smukke er her, at formen i høj grad smelter sammen med indholdet når teksten rent grafisk er sat op som opridset af en kolibri (og her kolibriens vinge ikke gengivet), giver det ekstra dimension til forståelsen. Når man som læser tilmed skal lede efter små pile i teksten for at se, hvor man skal læse hen, går man som læser på jagt i teksten på en helt ny måde.

Det sner med fjer er ganske enkelt en fængslende læseoplevelse. Det lægger op til en interaktiv læsning, hvor man som læser selv er med på banen og på sin vis former digtet. Figurdigtene er for alle nysgerrige sjæle, der elsker ord og former. Der er udviklet figurdigtskabeloner og skriveøvelse til bogen, der kan hentes på forlagets hjemmeside.

Skønlitteratur
Vild Maskine
Karen Filskov
36
Christoffer Boserup Skov
22. august 2020

Seneste anmeldelser

-->