I bogen læser vi historien om en lille dreng, som kommer fra en anden kultur med andre traditioner end de danske.
Familien er velstillet, og drengen er det eneste barn. Han får en kamelunge til sin fødselsdag og er glad for den. Faderen giver kamelungen et navn, som betyder vinder, men drengen vil kalde sin kamel fri.


Faderen ønsker, at sønnen træner kamelen til det store væddeløb, men drengen har mere lyst til at gå på opdagelsestur med sin kamel.


I bogen læser vi om en familie, der går op i ære og berømmelse, hvor der ikke er forståelse for barnets tanker og behov. Her holder barnet afstand til familiens traditioner og tager sig af sit kæledyr med stor omsorg.


Bogen er meget nemt læst, med nogle farverige billeder. Det er også nemt for små børn før skolealderen, som ikke kan læse, at gætte historien ved at se på billederne.


Historiens sprog er blevet lidt mikset af danske og udenlandske gloser, hvilket gør, at bogen bliver genkendelig og kan fange både de danske og de multikulturelle børns opmærksomhed. Samtidig læser vi om nogle unaturlige ting, som kan skabe en dialog mellem børn og voksne.


Her kan vi læse om de to forskellige verdener, som børn og forældre kan befinde sig i. De kan trodse deres forældres ønsker, idet deres behov er anderledes end deres forældres.


Bogen kan evt. skabe nogle forvirringer for børn mht. familierelationen og de steder, drengen møder på sin opdagelsestur med sin kamel. Det er her, de voksne kan svare på de spørgsmål, som evt. kan forekomme.
 

Læsning af historien kan evt. fremkalde forargelse eller give en anledning til, at nogle små børn synes, at det er godt at stikke chili op i deres kæledyr.


En anderledes men spændende historie til de små børn, hvor de kan få øje på andre normer og værdier.
Skønlitteratur
Høst & Søn
Oscar K Illustrator: Antonieta Medeiros
32
Pouran Asadi Rastehkenari
23. marts 2010

Seneste anmeldelser

-->