Denne anmeldelse indeholder også en anmeldelse af 'Fantastiske skabninger og hvor de findes' manuskriptet.

Handlingen foregår i 20ernes USA, hvor den unge troldmand Newt Scamander er taget til New York med en kuffert fyldt med fantastiske skabninger, og da nogle af dem slipper løs, skaber det kaotiske forhold.

Den unge troldmand møder en no-maj (ikke troldmand), Jacob Kowalski, der ved et tilfælde ser nogle af hans skabninger stikker af fra hans kuffert. Den unge agent Tina opdager, at Newt bruger magi i New York, hvor der på tidspunktet er en lidt spændt atmosfære omkring no-maj´erne og troldmændene, da uheldige episoder kan fører til at, troldmandsverden bliver opdaget.

Sammen virvles de ud på et eventyr, hvor de skal finde og indsamle Newts forsvundne skabninger, før de eller andre kommer til skade, finde ud af hvem der er onde eller gode, hvad der er rigtigt eller forkert. Alt imens dette sker, sætter deres mission gang i en række begivenheder, hvor de kommer i forbindelse med de mørke kræfter, møder kærligheden og finder flere fantastiske skabninger

 

Bog nr. 1 er et kig ind i JK Rowlings nye Harry Potter-univers, og historien viser en troldmands-verden før Harry Potters tid. Vi møder den unge Scamander, som var hufflepuff på det berømte Hugwarts universitetet. Vi introduceres til det magiske univers i udlandet og bliver på fantastisk vis forført rundt i et nyt univers fra JK Rowling.

Bogen er bygget op som et manuskript. Dette kan med fordel bruges som inspiration til dramatimer, teateropsætninger, rollespil mm. alt sammen noget, som kan bruges med børn, unge og voksne.

Bog nr. 2 er illlustreret som Newt Scamanders journalbog over alle de fantastiske skabninger, han kender til, og den er guf for enhver Harry Potter-/Newt Scamander-fan. et fint supplement til at underbygge J.K.Rowling´s univers.

Er man som jeg blot en voksen, som er bidt af Harry Potter og hans fantastiske verden, er det skønne bøger, som på bedste vis udbygger Harry Potter-universet.

Jeg er fan (men er det også af Harry Potter) og har holdt meget af at få en anden ... og mere voksen vinkel på universet og synes, JK Rowling tager det til en nyt niveau ved at flette historierne sammen på magisk vis, som hun jo er ret så skarp til.

 

Skønlitteratur
Gyldendal
J.K Rowling
103
Lena Ringkow Petersen
20. februar 2019

Seneste anmeldelser

Tilmeld dig vores nyhedsbrev