Her er noget nyt. En findebog med fotos fra en række børneværelser, som repræsenterer den kulturelle mangfoldighed, som findes på Nørrebro i København. Vi leder efter bamser, forskellige former (rundt trekantet mm.), og vi bevæger os ud i bybilledet efter en pølsevogn og mange, mange, mange andre ting.


Bogen har stærke rødder på Nørrebro, men den kan med lige stor relevans læses i Nørre Snede eller Nørresundby. Den Røde Plads er en konkret lokalitet, hvis man kender den. Ellers er den bare ”den røde plads”, og det er lige så godt. Mangfoldigheden i FIND OS FRA NØRREBRO er ikke blot kontrasten mellem regnbuefamilien og kvinder i burka. Der er unge og gamle mennesker. Der er endda blandet gamle sort/hvide fotos pladespillere og sporvogne ind i det nutidige børneliv.


I modsætning til mange andre findebøger leverer FIND OS FRA NØRREBRO en ægte udfordring for læseren. Flere af opgaverne er rigtigt svære, og det er et plus. Når man først én gang har fundet de ting, der spørges til, falder sværhedsgraden naturligvis, men så kan man som voksen læser blot give nye udfordringer.


Helt til sidst i bogen er der en side, hvor man selv kan tegne og farve, f.eks. sit eget værelse. Det er blot en af de mange små gode detaljer.


JAGOOs anmelder Bjarne W. Andresen er krediteret som højtlæser men har ikke haft noget med produktionen af bogen at gøre.


Bogen kan indtil videre kun købes i Bog & Ide Nørrebro og pr. postordre via stinejosefine@2200godnathistorier.dk
 
 
Skønlitteratur
2200 Godnathistorier
Stine Josefine Dige. Illustrator: Lena Nicolajsen
31
Bjarne W. Andresen
20. november 2016

Seneste anmeldelser

Tilmeld dig vores nyhedsbrev