Der er mange dilemmaer forbundet med floder: De forbinder og afgrænser. De er livgivende og medfører død. De er virkelige, men samtidig også abstrakte landegrænser.

Bogen Floder, der er skabt af belgiske Peter Goes, er et slags atlas, der ser nærmere på vandene i stedet for landene. Goes har tidligere i Tidslinjen fortalt verdenshistorien med detaljerede illustrationer, og konceptet er det samme i Floder; gennem et hav af flotte illustrationer af livet i og omkring verdens floder bliver vi klogere på alt fra sjældne dybhavsfisk og perledykkere til flodguder. Bogen formidler de forskellige kulturer og traditioner, og som læser får man en fornemmelse af floden som det, der binder verden sammen.

Som læser kan man gå på opdagelse i hvert opslag i bogen, der vrimler med både informationer og illustrationer. Det er en kunst at balancere, så bogen stadig er overskuelig, men det lykkedes til fulde her. Bogen rummer både den fakta-baserede stil, som man kender fra det traditionelle atlas, og samtidig rummer den med illustrationerne den æstetiske stil, som vi kender fra andre billedværker.

Floder er intet mindre end en fortryllende fagbog for hele institutionen eller hele familien.

Faglitteratur
Forlæns
Peter Goes
80
Christoffer Boserup Skov
2. juli 2020

Seneste anmeldelser

-->