Endelig en samling spøgelseshistorier for børnehavebørn, som faktisk er uhyggelig! Jeg afprøvede bogen på en gruppe fem- og seksårige børn. Selv om de forsikrede mig om det modsatte, blev de faktisk lidt bange undervejs. Chris Mould har blandet fem af sine egne historier med fem klassiske spøgelseshistorier af bl.a. Charles Dickens og Edgar Allan Poe. Der vrimler med hestevogne, landevejskroer, handelsmænd og sørøvere. En gammel lastbil og et damplokomotiv står for det nyere islæt! Historierne foregår fortrinsvis i 1800-tallet og miljøet bidrager på den måde til den uhyggelige stemning.

En del af historierne har en overraskende drejning kort før slutningen, så man kan aldrig vide sig sikker. I stedet kan man kan gætte med undervejs. Flere af personerne dør under forfærdelige omstændigheder. Begivenhederne udpensles dog ikke så meget, at de bliver "forbudt for børn". Sproget er ofte lidt gammeldags, desværre også knudret og ikke lige mundret. Stednavne og personnavne er gamle engelske, hvilket heller ikke gør oplæsningen mere flydende. Det gælder vel at mærke både de gamle klassiske historier og Chris Moulds egne nye historier.

Med til bogen hører en edderkop i plastik, en skelletplakat, et lille ark med klistermærker med kryb (selv om Gru og genfærd ikke handler om kryb) og en papkasse til at have det hele i. Chris Mould har mest gjort sig som illustrator og kan besøges på www.chrismouldink.com.

Hold Gru og genfærd væk fra de mest forskræmte børn og giv resten en oplevelse, som mange børn i dag ellers fratages.

Skønlitteratur
Borgen
Chris Mould
Chris Mould
94
Bjarne W. Andresen
15. januar 2008

Seneste anmeldelser

-->