I næstsidste bind i serien om Gustav og Raketbroderskabet er der intet tilbage af de planer om at flyve til Mars, de fire drenge oprindeligt havde (og som den irriterende lillesøster Astrid har fået sig lusket med i). I stedet befinder de sig midt i en interstellar konflikt, som har samlet sig i og omkring Grødby, hvor de bor.

Den kolde Xenia har fået alle grisene fra Den Glade Gris a/s på sin side. Grisene havde ikke noget valg, ligesom landmanden og hans hund. En enkelt gris, Svein, er ved at få kolde fødder (eller klove), da den ser sine artsfæller gå hærgende gennem Grødby. Byens beboere har barrikaderet sig i kirken, men kamprobotternes rundsave vil snart have skåret sig gennem døren.

I et af rumskibene sidder Xenias søn, den ugidelige teenager Xgarn. Da rumpigen Stella forsøger at komme op til hans rumskib, forveksler han skibets alarmsystem med et computerspil og sender en granat af sted, som indeholder et ildsprudlende monster som tager Isabella-Victoria til fange.

Ny læsere er sikkert blevet hægtet af her. Man kan heller ikke begynde læsningen med nr. 8, for serien om Gustav og Raketbroderskabet skal læses i rækkefølge.

Trofaste læsere genkender de rablende skøre situationer, det overdrevne persongalleri og de mere eller mindre gennemskuelige alliancer, som laves undervejs. Traditionen tro indeholder Klapjagt på de sidste opslag faktasider og forslag til aktiviteter. Faktasiderne giver svar på, om grise er intelligente, og giver eksempler på kloge grise i fiktionen. Aktiviteten er denne gang en tegneskole med anvisning på at tegne grise, robotter og Xenia. Det er nok lidt ambitiøst at få presset tegneskolen ind på et enkelt opslag.

Efter at have læst Klapjagt står man tilbage med flere spørgsmål, end da man begyndte. Spændingen stiger og bliver efter planen udløst senere i år, når niende og sidste bind, Kampen om Grødby, udkommer. Så får vi forhåbentlig svar på, om Magnus kommer hjem til sin mor, som plejer at vente med varm kakao og Havre-Snold med Bonbon Knas. Om Beriah er Xenias medsammensvorne, eller om han flygtede til Jorden for at advare Stella og hendes far, sådan som han hævder. Om telefonerne og internettet kommer til at virke på Rådhuset igen. Om grisene overvinder deres store lyst til flæskesvær. Om byens befolkning er fortabt. Om Isabelle-Victoria kommer ud af lysmonsterets greb. Og især glæder vi os til at finde ud af, hvad Xenias plan egentlig er, og om Gustav og hans venner kommer til at leve lykkeligt til deres dages ende.

Skønlitteratur
Eudor
Frank Madsen
Sussi Bech
64
Bjarne W. Andresen
25. februar 2019

Seneste anmeldelser

Tilmeld dig vores nyhedsbrev