”Krabben med de gyldne klosakse” er en tegneserie i eventyrgenren. Tintin, som har hovedrollen, tager med sin hund Terry læserne med sin nysgerrige, tålmodige og journalistiske metoder ind i en eventyrverden. Som læser bliver man draget ind i spændene begivenheder. Historien forgår i forskellige områder med forskellige udfordringer. Man får øje på forskellige opgaveløsninger, konflikter og kendskab til en sømands liv og solide venskab på tværs af forskelligheder. Der bliver brugt nogle sjofle ord og nogle vokaler, som egentligt ikke har nogle betydninger, men disse er med til at fremkalde smil på læberne.

Denne bog har en underholdningsværdi for store børn. Men det er vigtigt at understrege, at hvis man ikke har kendskab til Tintins oplevelser fra andre historier og generelt den måde, denne tegneserie er bygget på, vil man stå med en uklar fornemmelse, idet mange af oplevelserne er forbundene med hinanden, således at en fortælling fortsætter i anden bog og generelt hører historierne sammen.

I slutning af bogen er der 8 ekstra sider, hvor man kan få kort resume fra tidligere historier. Faktisk giver det bedre mening, hvis man læser resuméerne fra tidligere oplevelser, inden man læser bogen.

Denne tegneserie adskiller sig fra andre på grund af sine seriefortællinger. Bogen kan med fordel bruges af storebørn i SFO og klubber. Måden opgaverne bliver løst i forskellige arenaer, giver også børnene lærings redskaber i form af at udvise nysgerrighed, tålmodighed og være udholdende. Det er også godt for børnene få alsidigt kendskab til børnelitteratur.

Skønlitteratur
Cobolt
Hergé
Hergé
72
Pouran A. Rastehkenari
21. december 2021

Seneste anmeldelser

Tilmeld dig vores nyhedsbrev